Tasfiye iddiaları Çanakkale’ye de sıçradı

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, üçlü kararname ile merkeze alındı. Zoroğlu için `kızak` olarak bilinen kararın ardından, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü görevine Polis Başmüfettişi Yılmaz Özden atandı. Ulusal ölçekli bazı yayın organları ise kararı emniyetin tasfiyesi olarak yorumladı.

982
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete`de yayınlanan kararname ile Çanakkale`nin de aralarında bulunduğu 27 il emniyet müdürünün görev yeri değişti. Kamuoyunda “Kızak” olarak da merkeze alınma kararının ardından Zoroğlu yerine Polis Başmüfettişi Yılmaz Özden atandı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, 6 Eylül 2012 tarihinden bu yana Çanakkale`de görev yapmaktaydı.
 
“Tasfiye furyasından Çanakkale`de etkilendi” iddiası
17 Aralık 2013`te gerçekleştirilen “Tarihi” yolsuzluk, rüşvet ve kara operasyonlarının ardından Emniyet’te başlatıldığı ileri sürülen görev değişimlerinin “tasfiye furyası” olarak yorumlayan bazı ulusal ölçekteki gazeteler, son görev değişiminde de aynı yorumu yaptı. Bugüne kadar 6 binin üzerinde polisin yer değiştirdiğini hatırlatan yayın organları, Çanakkale Emniyet eski Müdürü Zoroğlu ile birlikte 27 emniyet müdürünün de görevden alınmasını da emniyet içindeki tasfiye furyasından biri olduğunu dikkat çektiler.
Paylaş