havadurum

Tarkim halka arz lot sayısı ne olur? Tarkim ne iş yapar?

Tarkim, 5-6 Eylül 2023 tarihlerinde halka arz edilecek ve payları “TARKM” kodu ile Borsa İstanbul’da işlem görecek. Detaylar haberimizde

1360

Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tarım Kredi Kooperatifleri İştirak Şirketi olarak 2009 yılında kurulmuş bir bitki koruma ürünleri imalatı, satışı ve pazarlaması firmasıdır. Tarkim, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan izahname çerçevesinde, halka arz edilecek toplam 5 milyon TL nominal değerli payları, Borsa Birincil Piyasa’da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile beher pay için 107,50 TL fiyattan 05-06/09/2023 tarihlerinde Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunacaktır. İşte Tarkim halka arzı hakkında merak edilenler:

Tarkim halka arz lot sayısı ne olur?

Tarkim halka arzında paylar, eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilecektir. Bu yöntemde, talep edilen pay sayısı toplam satışa sunulan pay sayısını aştığı takdirde, talep eden yatırımcılara eşit sayıda pay dağıtılacaktır. Örneğin, 5 milyon adet pay için 10 milyon adet talep gelirse, her yatırımcıya 0,5 lot (500 adet) pay verilecektir. Bu durumda, Tarkim halka arzından en az 0,5 lot pay almak mümkün olacaktır.

Tarkim Bitki Koruma halka arz katılım endeksine uygun mu?

Tarkim Bitki Koruma halka arzı, Borsa İstanbul’un belirlediği Halka Arz Katılım Endeksi (HAKEN) kriterlerine uygun olarak gerçekleştirilecektir. HAKEN, halka arzların borsada işlem görmeye başladığı ilk günün kapanış fiyatının, halka arz fiyatına göre yüzde değişimini ölçen bir endekstir. HAKEN’in hesaplanmasında kullanılan kriterler şunlardır:

  • Halka arz büyüklüğü en az 100 milyon TL olmalıdır.
  • Halka açıklık oranı en az yüzde 25 olmalıdır.
  • Halka arzda eşit dağıtım yöntemi uygulanmalıdır.
  • Halka arzda bireysel yatırımcılara en az yüzde 40 pay ayrılmalıdır.

Tarkim Bitki Koruma’nın halka arz büyüklüğü yaklaşık 537 milyon TL, halka açıklık oranı yüzde 23,81, eşit dağıtım yöntemi uygulanacak ve bireysel yatırımcılara yüzde 40 pay ayrılacaktır. Bu kriterlere göre, Tarkim Bitki Koruma’nın halka arz büyüklüğü ve bireysel yatırımcılara ayrılan pay oranı HAKEN’e uygun iken, halka açıklık oranı HAKEN’in altında kalmaktadır.

Tarkim halka arz nereden alınır?

Tarkim halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, 5-6 Eylül 2023 tarihlerinde tüm banka ve aracı kurumlardan talep toplama işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. Talep toplama işlemleri için yatırımcıların bir yatırım hesabına sahip olmaları ve talep ettikleri payların bedelini bloke ettirmeleri gerekmektedir.

Tarkim halka arz saatleri nedir?

Talep toplama işlemleri, 5 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacak ve 6 Eylül 2023 Salı günü saat 17:30’da sona erecektir.

Tarkim Bitki Koruma’nın sembolü ne olacak?

Tarkim Bitki Koruma’nın payları, Borsa İstanbul’da “TARKM” kodu ile işlem görecek ve Borsa İstanbul Kimya, Petrol, Plastik sektöründe yer alacaktır1. Tarkim Bitki Koruma’nın payları, birincil piyasa işlemlerinin tamamlanmasını takiben, Borsa İstanbul tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından ikincil piyasada işlem görebilecektir.

Tarkim bitki ne zaman işlem görecek?

Tarkim Bitki Koruma’nın payları, halka arzın tamamlanmasının ardından, Borsa İstanbul tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından ikincil piyasada işlem görmeye başlayacaktır. Bu süreç, halka arzın tamamlanmasından sonra yaklaşık 2-3 iş günü içinde gerçekleşebilmektedir. Bu durumda, Tarkim Bitki Koruma’nın paylarının 8-9 Eylül 2023 tarihlerinde ikincil piyasada işlem görmeye başlaması beklenmektedir. (Damla Yeltekin)

Paylaş