havadurum

Tarım ve kırsal kalkınma destekleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ve TKDK işbirliğiyle Çanakkale'de IPARD 3. Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda TKDD İl Koordinatörü Hasan İskender, Çanakkale Tarım İl Müdürü Nazan Türkaslan ve Tarım Reformu Genel Müdürü Çalışma Grup Sorumlusu Batu Benli söz aldı.

1558

Çanakkale'de Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından gerçekleştirilen işbirliği ile IPARD 3. Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni göreve başladığını belirterek, ilgili kurumlar ve üreticilerle yapacakları yatırım ve projeler konusunda umutlu olduğunu ifade etti. Türkarslan, Tarım ve Orman Bakanlığı, İl Müdürlüğü ve TKDK'nın farklı alanlarda proje, yatırım ve hibe destekleri sağladığını vurgulayarak, IPARD 3'ün Çanakkale için önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender toplantıda söz alarak "Malum Türkiye olarak AB aday ülkesiyiz. Diğer aday ülkelerle ya da aday olup sonradan üye olan ülkelerde sektörlerin AB standardına yükseltilmesi konusu oldu. Adaylık sürecimiz uzun zamandan beri devam ediyor ama IPARD programlarıyla 2009 yılından beri sürekli uygulanan sürekli uygulanan 5 yıllık programlarla tarım ve kırsal sektörümüzle ilgili gerek hayvan çiftlikleri gerek bunlardan elde edilen etin, sütün ve diğer tarımsal ürünlerin işlenmesi olsun, sadece tarım ve hayvancılık değil kırsalda turizm ve zanaatkarlık gibi alternatif konulara da destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Çalışma Grup Sorumlusu Batu Benli, IPARD 3 hakkında katılımcılara detaylı bir sunum yaparak, programa dair bilgileri paylaştı.

(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş