havadurum

Tarihi yapıların hali içler acısı

Zafer Meydanı`nda yapılan son düzenlemelerin ardından Ermeni Kilisesi çevresinde terk edilmiş, atıl durumdaki tarihi yapıların hali içler acısı.

589
Çanakkale Belediyesi tarafından Zafer Meydanı`nda yapılan çevre düzenlemesini olumlu bulan vatandaşlar, alanın daha işlevsel hale getirilmesi için havuz, çay bahçesi gibi isteklerinin yanında, çocuk oyun alanına daha fazla oyuncak talebinde de bulundular. Atıl durumda bulunan binaların kimliğine uygun restore edilerek, mahalleye kazandırılmasını isteyen vatandaşlar, “Bu binalara akşamları faytonlar geliyor, atlar pisliyor. Çevre kirliliği ve koku oluyor” diyerek sorunlarına çözüm bekliyorlar.
 
 
Mustafa Samancı: Zafer Meydanı`nda çocuk parkı yapıldı. Ben orada oturuyorum. Bu mahallede çok sayıda çocuk var. İki tane salıncak konmuş, çocuklar bütün gün, ‘ben bineceğim’ diye kavga ediyorlar. Salıncak sayısı ve oyuncak sayısı artsın, bu haliyle yetersiz. Oturma alanları güzel, belki daha da işlevli hale getirilebilir. Araçlar hala park ediyor, çevrede onlar rahatsızlık yaratıyor. Ona da bir çözüm bulunsa çok iyi olacak. Zafer Meydanı`nda kilisenin yan taraflarında sahipsiz binalar var. Bu binalara akşamları faytonlar geliyor, atlar pisliyor. Çevre kirliliği ve koku oluyor. Çocukların olduğu bir alanda ve hastane çevresinde bu ciddi bir sorun. Sahipsiz binalar yeniden elden geçirilsin. Mahallemiz daha güzel olur. Fevzipaşa`da rögar eksikliği var, yağmur yağınca yetersiz kalıyor. Onlar da gözden geçirilsin. Meydana çay bahçesi, havuz yapılabilir, içecek satılabilir. Akşamları halk oturabilir, daha cazip olur.
 
Mehmet Yaşkaya: Zafer Meydanı`nda yapılan son düzenlemeden sonra alan gayet güzel oldu. İnşallah bu şekilde korunur, zaman içinde daha da cazip hale getirilebileceğini düşünüyorum.
 
 
Ali Efeoğlu: Zafer Meydanı`nın son halini beğeniyorum. Çocuk parkında çeşit artabilir, çok az sayıda oyuncak konulmuş. Yine çay bahçesi yer alabilir, güneşlikler konulabilir. Hasta bekleyenler, hasta yakınları ve çocukları olanlar burada daha keyifli vakit geçirebilir.
 
Mehmet Yıldız: Zafer Meydanı`nın son hali iyi oldu, gayet güzel. Hoyratça kullanmadan bu haliyle muhafaza edilsin yeter.
Paylaş