Tarihi bölgede tarihi yıkım

Bundan 14 yıl önce başlayan ancak sonlandırılamayan bir iş Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi’nin dirayetli tutumuyla yeniden başlıyor. ASSOS antik kenti bölgesinde bulunan kaçak binalar için yıkım kararı uygulamaya geçiriliyor.

1469
Ekrem Özsoy başlamış ama yarım kalmıştı
Bölgemizin en güzide tarih ve turizm merkezlerinden birisi olan ASSOS bölgesindeki çarpık yapılaşmanın önüne geçebilmek için Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi harekete geçiyor. 1997 yılında zamanın Valisi Ekrem Özsoy’un kaçak binalara karşı yürüttüğü ancak başarılı olamadığı yıkım şimdi yeniden başlıyor. Bölgenin doğal özelliğini yok eden kaçak işletmelere yıkım öncesi uyarılar yapılmış durumda.
 
Konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayan İl Özel İdaresi uzmanları, bölgenin sağlıklı bir şekilde korunması için bu yıkım kararlarının kesinlikle uygulanacağının altını çiziyorlar. Yıkım için Ayvacık Kaymakamlığı’nın önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağı da belirtildi. Zaman içinde büyük rantların meydana geldiği bu bölgede, sahillerin korunmasa ve de yöre halkı da korunup gözetilerek yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar başlatılacak.
Paylaş