Tarihi binanın akıbeti merak ediliyor!...

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü`ne bağlı Çanakkale Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği`nin bulunduğu tarihi binanın akıbeti merak ediliyor. Daha önce restorasyonu ile ilgili tartışma konusu olan, tarihi binanın kullanım amacının değişebileceği ileri sürüldü.

1071
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü`nün bünyesinde uzun yıllardır kullanılan tarihi binanın, önümüzdeki dönemde Çanakkale Valiliği`ne devredilebileceği ileri sürüldü. Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi veya benzeri bir amaca hizmet etmesi için valilik tarafından devralınacağı iddia edilen binanın, müze olarak da kullanılabileceği iddialar arasında.
 
Uzun yıllardır Çanakkale Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği olarak hizmet veren binanın, Çanakkale Valiliği`ne devir işlemi önümüzdeki dönemde tamamlanırsa, içindeki mevcut birimler ve personelin ise Çanakkale İl Özel İdaresi binasına taşınacağı öğrenildi. Henüz yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, binanın önümüzdeki süreçte nasıl değerlen-dirileceği merak konusu.
Paylaş