Tam taşeron

ÇOMÜ’de işten atılan işçilerin işe iade davası 8 ay sonra taşeron firmanın muvazaa(hileli) işçilik ile ilgili davaya itirazının sonucunu 9 Aralık tarihine ertelendi. Taşeron firmanın bu taktiği tam bir taşeronluk uygulaması olarak değerlendirilirken taşeron firmaların gerçek kimliği bir kez daha ortaya çıktı.

1011
ÇOMÜ’de taşeron firma vasıtasıyla işten atılan işçiler hukuk yoluna gidip işe iade davası açarak hakları için başlattıkları mücadele şimdi taşeron firmanın yeni taktikleri ile zaman kazanma noktasındaki taktik ile sürüyor. Taşeron firma işe iade davasını çok yakından ilgilendiren Sosyal İş Sendikasının ÇOMÜ’ye karşı açtığı ve sendikanın kazanarak taşeronda çalışan işçilerin asıl işveren konumundaki ÇOMÜ’nün esas işçileri olduğuna hükmetmesinden sonra aklı başına gelen tam taşeron firma muvazaa (hileli ) işçi çalıştırma davasına itirazda bulundu.
 
Taşeron şirketin bu çabaları ile işe iade davasının ertelenmesi konusundaki gelişme için taşeronu bu noktada yönlendirenler kamuoyunda merak ediliyor. Düne kadar işçileri biz çıkarmadık diyerek sorumluluk almayan ÇOMÜ yönetimi ile muvazaa davasının sonuçlarını görüşmek için randevu talebine cevap alamayan sendikanın gelişmeler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.
Paylaş