Tahribatın resmi kendi dergilerinde...

Madenciler halkla ilişkiler çalışmasına hız verdi. Dergi çıkararak yerel medyayı ziyaret eden şirket yetkilileri aynı zamanda yayınlarında doğayı nasıl tahrip ettiklerini de kendi elleri ile gösteriyorlar.. Köylerde sürdürdükleri çalışmaları Çanakkale merkeze de taşıyan maden şirketleri yerel medyaya ziyaretlerde bulunarak yayınladıkları derginin tanıtımını yaptılar....

566
 
“Doğa tahribatı gözler önüne serildi”
Çanakkale ve çevresinde faaliyet gösteren bir maden firmasının hazırladığı dergi madencilik faaliyetlerinin çevreye verdiği zararı gözler önüne serdi. Dergide altın madenciliğinde siyanür kullanımı başlıklı dosyada yer verilen tam sayfa fotoğraf madenciliğin çevreye verdiği büyük zararı gözler önüne seriyor. Halkla ilişkiler çalışmasına büyük ciddiyetle devam eden, köylüleri iş vaadi ve madende çalışacaklarını vaat ederek ikna etmeye çalışan şirketlerin gerçek yüzleri kendi dergilerinde kendi koydukları fotoğraf ile ortaya çıktı.
 
Maden firmaları halkla ilişkiler çalışmaları için yerel basına el attı
Bir basın mensubunun maden firmalarının halkla ilişkiler çalışmalarını yerine getiremediği noktasındaki
yazısı ardından harekete geçen Kazdağları’nda 2013 yılında üretime geçme hedefi olup Toronto Borsalarında hisselerine prim yaptıran uluslararası altın tekellerinin taşeronu olan bir maden firması halkın kafasını bulandırmak için kesenin ağzını açtı.Yerel basında da kendisine yandaş yaratmak için bir dergi çıkaran Madenci şirket kendi gerçeğini kendi elleri ile kamuoyunun dikkatlerine sundu.Bir maden işletmesinin fotosu ile doğanın nasıl tahrip edildiğini gözler önüne koyan madenci firmanın dergisi bir ibret belgesi olarak anılacak.
Paylaş