havadurum

Tadımız tuzumuz kalmayacak

Beyaz ekmek yerine esmer ekmek, normal sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanılmasını yaygınlaştırmaya çalışan hükümet beyaz şekeri de markaja aldı. Rafine beyaz tuz yerine kaya tuzu, rafine beyaz şeker yerine de esmer şeker kullanılmasının sağlanmasıyla ilgili tanıtım yapmaya hazırlanan yetkililer daha sağlıklı ve ekonomik toplum yaratmayı hedeflediklerini kaydettiler.

931
Normal şekerle renk dışında bir farkı olmamakla beraber, daha sağlıklı olduğu iddia edilen ve maliyeti daha yüksek olan esmer şeker beyaz şekerin tahtını sallayacak gibi görünüyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasının” yanı sıra iki kampanya çalışması içinde olduğunu ifade eden yetkililer temel gıda maddelerinin daha sağlıklı olmasını yönünde çalışma yaptıklarını ve önümüzdeki aylarda uygulamaların etkin şekilde hayata geçirileceğini ifade etti. Rafine beyaz tuz yerine kaya tuzu, rafine beyaz şeker yerine de esmer şeker kullanılmasının sağlanmasıyla ilgili tanıtım yapmaya hazırlanan yetkililer daha sağlıklı ve ekonomik toplum yaratmayı hedeflediklerini kaydettiler.
 
Yeni uygulama hakkında gazetemize açıklama yapan Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş ekmekteki tuz ve un seviyesindeki ayarlamadan sonra 2014 yılında tuz yerine kaya tuzu tüketimine geçileceğini belirterek esmer şekerle ilgili bir açıklama olduğunu ama resmi bir yazının kendilerine ulaşmadığını söyledi. İş sağlıklı olacak her uygulamanın toplumda kabul göreceğini belirterek, en başta önemli olanın insan sağlığı olduğunu söyledi. Uygulamanın toplumun damak tadına farklı gelebileceğini de belirten İş Türk milletinin özellikle tuzu çok tükettiğini söyledi.
Paylaş