havadurum

Taçsız kralın hatırası, satıştan vazgeçirdi...

Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları arasında yer alan, oynadığı yaklaşık 200 filmdeki rolleriyle sinema tarihine adını `Taçsız Kral` olarak yazdıran Ayhan Işık`ın ölmeden önce satın aldığı 1977 model “Buick” marka otomobilinin yeni sahibi turizmci Kaan İzmir, `kral`ın hatırası ağır basınca otomobili satmaktan vazgeçti.

612
Çanakkale`de yaşayan Kaan İzmir, klasik otomobillere duyduğu ilgi nedeniyle Ayhan Işık`ın 1977`de yurt dışından satın aldığı ve Türkiye`ye getirdiği otomobili, 3 yıl önce İstanbullu bir iş adamının satılığa çıkardığını görmesi üzerine, sahibiyle irtibata geçerek otomobili 20 bin dolara satın aldı. Yurt dışında eğitim almak için 6600 motor ve 406 beygir gücündeki aracı satışa çıkaran İzmir yaptığı açıklamada, Ayhan Işık`ın filmini her izlediğinde gidip arabaya bindiğini, ancak bir süre sonra bu durumun duygusallığa dönüştüğünü söyledi.
 
Her gün yaklaşık 10-15 telefon aldıklarını, bunun bazılarının sadece arabayı görüp dokunmak ve Işık`ın hatırasını hissetmek için gelen telefonlar olduğunu anlatan İzmir; “Aracı satmak için internette ilanım vardı. Ancak gün içinde o kadar çok telefon aldım ki... Bunlardan bazıları sadece arabaya dokunmak için gelen telefonlardı. Çünkü bu modelden Türkiye`de hem sınırlı sayıda var hem de Türk sinemasının önemli bir isminin daha önce kullandığı bir otomobil” dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında Ayhan Işık`ın bir filmine rastladığını ifade eden İzmir, şöyle devam etti: “Filmi izlerken birden arabanın yanına gittim. Ve o an dedim ki, `artık seni satmayacağım`. İlk sahibinin hatırasını yaşatacağım. Hemen aracı yol üzerindeki park yerinden turizm işletmemizin bahçe bölümündeki diğer araçlarımın yanına çektim. Görenler de merak etti, sordu. Satıştan vazgeçtiğimi söyledim onlara da.” Işık`ın Buick marka otomobiliyle birlikte aralarında Jaguar, Jeep Willys ve Volkswagen gibi markaların da bulunduğu toplam 6 adet olan araç sayısını önümüzdeki günlerde arttırarak koleksiyon oluşturmayı düşündüğünü kaydeden İzmir; “Bu otomobil benim hayatıma bir şeyler kattı. Onu çok önemsiyorum. Cüssesi kadar hatırası da benim için artık çok değerli. Bununla birlikte araç sayımı arttırmayı hedefliyorum. Belki böyle değerli bir klasik daha bulabilirim” diye konuştu.
 
İzmir, ayrıca orijinalliğini koruyan otomobilin 4 camının da elektronik olduğunu, koltuklarının elektronik ayarlanabildiğini, direksiyonunun hidrolik, vitesinin otomatik olduğunu belirtti.
Paylaş