Taciz olaylarını doğruladılar...

Çanakkale’de büyük yankı uyandıran okuldaki taciz olayları, hem öğrenciler hem de veliler tarafından doğrulandı. Lapseki’de Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi’ndeki taciz olaylarına şahit olan öğrencilerin yanı sıra Edebiyat Öğretmeni Ö.T. tarafından gece yarısı telefonlarına baş harfleri isimleri olan aşk şiirleri yollanan öğrenciler, bir sınıftaki erkek öğrencilerin cinsel tacizde bulunduğu kız öğrenciler, okulda yaşadıkları olayları gazetemize anlattı.

1892
Çanakkale Olay Gazetesi olarak ‘İddialar Ürpertiyor’ başlığıyla okuyucularımıza duyurduğumuz okuldaki taciz olaylarının mağdurları yaşadıklarını gazetemize aktardılar. Haberin ardından Lapseki ilçesine giden haber merkezi çalışanlarımız, okulda birbiri ardına yaşanan taciz olaylarını mercek altına aldı. Okulda akıl almaz taciz skandallarını yaşayan kız öğrenciler ile görüşen gazetemizin haber merkezi, öğrencilerin anlattığı olayların tam bir skandal olduğunu belirtiyor. Yaşanan bunca skandala rağmen bugüne kadar hiçbir işlemin yapılmamış olması dikkat çekerken öğrenci velilerinin de bu konudan şikayetçi olduğu gerçeği ortaya çıktı.
 
Annenin feryadı
Hayırsever Hüseyin Akif Terzioğlu’nun ismini taşıyan okulda yaşanan akıl almaz taciz olayları eğitim camiasını yaraladı. Çocuğunun psikolojisi bozulmasın diye susan ve olayın gazetemizin manşetine yansıması sonrası suskunluğunu bozan annenin feryadı ise iddiaların ne kadar vahim olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
 
Edebiyat Öğretmeni Ö.T’nin kızına cep telefonu ile aşk şiirlerini yolladığına şahit olan anne, yetkililere seslenerek olayları bastırmaya çalışan okul müdürü ile edebiyat öğretmenin görevini kötüye kullandıkları gerekçesiyle ceza almasını talep etti.
 
Öte yandan okuldaki erkek öğrencilerin el ile taciz olayına şahit olan bir kız öğrencinin anlattıkları ise yaşanılanların ne denli ürpertici olduğu gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi.
 
Hayırsever Hüseyin Akif Terzioğlu’nun ismini taşıyan okulda yaşanan akıl almaz taciz olayları eğitim camiasını yaraladı. Lapseki’de Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi’ndeki taciz olaylarına şahit olan öğrencilerin yanı sıra Edebiyat Öğretmeni Ö.T. tarafından gece yarısı telefonlarına baş harfleri isimleri olan aşk şiirleri yollanan öğrenciler, bir sınıftaki erkek öğrencilerin cinsel tacizde bulunduğu kız öğrenciler, okulda yaşadıkları olayları bir bir gazetemize anlattı.
 
Çanakkale Olay Gazetesi olarak ‘İddialar Ürpertiyor’ başlığıyla okuyucularımıza duyurduğumuz okuldaki taciz olaylarının doğruluğu kanıtlandı. Haberin ardından Lapseki ilçesine giden haber merkezi, okulda birbiri ardına yaşanan taciz olaylarını mercek altına aldı. Okulda akıl almaz taciz skandallarını yaşayan kız öğrenciler ile görüşen gazetemizin haber merkezi, öğrencilerin anlattığı olaylar sonrası şaşkınlıklarını gizleyemezken, diğer yandan tacize uğrayan bir kız öğrencinin velisi ile de görüşme yaptı.
 
Annenin feryadı
Çocuğunun psikolojisi bozulmasın diye susan ve olayın gazetemizin manşetine yansıması sonrası suskunluğunu bozan annenin feryadı ise iddiaların doğruluğunu gözler önüne serdi. Edebiyat Öğretmeni Ö.T’nin kızına cep telefonu ile aşk şiirlerini yolladığına şahit olan anne, yetkililere seslenerek olayları bastırmaya çalışan okul müdürü ile edebiyat öğretmenin görevini kötüye kullandıkları gerekçesiyle ceza almasını talep etti.
 
Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir görev olduğunu ifade eden anne, bir öğretmenin öğrencisine gece yarısı şiirler yazarak mesaj atmaması gerektiğini söyledi. Çocuğunun yaşadığı olaylar sonrası psikolojisinin bozulduğunu da anlatan anne; “Öğretmenlik anne ve babadan çok çok üstün bir meslek. Herke s öğretmen olamıyor. Öğretmenin kızıma aşk üzerine şiirler yazdığını biliyorum. Çocuğa karşı duygularının değişik olduğunu da biliyorum. Bir öğretmenin bunu yapmaması gerekiyor. Okula benim çocuğum gittiği zaman benim gözüm arkada kalıyor. Çocuğum okula gittiği zaman acaba bir şey mi oldu diye düşünmek istemiyorum. Bir öğretmen anne ve babadan daha yakındır. Benden daha fazla onunla vakit geçiriyor. Bu duygularla öğrencileriyle temas kurmaya çalışan bir kişiyi öğretmen yapmamaları lazım. Acaba bir şey mi oldu? Her gün bu tedirginliği yaşıyorum. Artık bunu yaşamak istemiyorum” dedi.
 
Müdürden öğrencilere hakaret dolu sözler
Bu arada okulda erkek öğrenciler tarafından tacize uğrayan öğrenciler ise, olayın ardından Okul Müdürü İ.İ’ye şikayet dilekçesi yazdıklarını ve okul müdürünün kendilerini baskı altına alarak 1,5 sayfa verdikleri dilekçeleri 3 satıra indirdiğini ve olayı ört bas etmek için bazı kız öğrencilerin dilekçelerini geri çekmeye çalıştığını da doğruladı.
 
Diğer yandan okul müdürünün kendilerine ‘Sen de az mal değilsin. Sen yapmazsan olmaz’ gibi hakaretlerini dile getirdiğini söyleyen kız öğrenciler, yaşadıkları olay sonrası okula korku ile gittiklerini ve hem edebiyat öğretmeni hem de erkek öğrenciler tarafından her an yine aynı taciz olayına maruz kalacakları için tedirginliklerini anlattılar.
 
“Müdür benim kankim”
Edebiyat öğretmeni Ö.T’nin öğrencilere ‘Müdür benim kankim. Bana bir şey yapamazsınız’ dediğine şahit olan bir başka kız öğrenci ise aşk mesajları nedeniyle arkadaşlarının rahatsızlığına tanık olduğunu anlattı. Lapseki’den Çanakkale’ye gelirken, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürünün ‘Taciz olaylarını kanıtlayabilecek misiniz? İftira atmayın’ şeklindeki baskısından da bahseden kız öğrenci, Ö.T’nin açık açık bir kıza ‘Seni Seviyorum’ mesajı attığını da söylemesi dikkat çekti. Kendisine de Ö.T. tarafından şiir yazıldığını söyleyen kız öğrenci, daha bir çok kız öğrenciye de bu şekilde aşk şiirleri yazıldığını dile getirdi.
 
Müdürden öğretmenlere hakaret
Öte yandan Ö.T isimli edebiyat öğretmeni tarafından okul dışına gönderilen kız öğrencileri, bir başka erkek öğrenciler tarafından iskelede dayak yiyeceği sırada kurtaran bir kişi ise, bu olayı da gazetemize anlattı.
 
Konumları itibariyle olaylara dışarıdan müdahale edemediklerini ve okulda yaşanan tüm taciz olaylarını kız öğrencilerden duyduklarını söyleyen kişi, iskeleye kız öğrencileri gönderen Ö.T.’nin kızlara telefon ederek ‘Ben memuriyetimi yakamam. Sizleri yok yazıyorum’ dediğine şahit olduğunu dile getirdi. Ö.T.’nin kütüphaneden bir kız öğrenciyle çıkıp, kız öğrencinin de kütüphaneden saçı başı dağınık bir şekilde ağlayarak çıktığını dile getiren kişi, okul müdürünün de okulda hiç durmadığını sürekli dışarıda olduğunu, pimapen şirketinin çalışanının okul müdürüne verilmek suretiyle bir çok faturayı da gördüğünden bahsetti. Okul Müdürü İ.İ’nin öğretmenlere ‘Bırak şu şerefsiz öğretmenleri. Bunların hepsi şerefsiz’ diyerek hakaret ettiğini kaydeden kişi, “Benim yüzüme karşı öğretmenler hakkında bire bir bunu söyledi” dedi.
 
Müdür hangi kızların ifadesini aldı?
Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü, taciz olayı ile ilgili 4 kızın ifadesine başvurdu. Yaşadıkları akıl almaz taciz olayları ile ilgili de ifade vermek için gelen kız öğrencilere ‘Geç kaldınız ben 4 kişinin ifadesini aldım’ diyen ilçe milli eğitim müdürünün bu davranışı ise kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kamuoyunda hangi kız öğrencilerin ifadesini aldığı bilinmeyen ilçe milli eğitim müdürünün daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelerek olay ile ilgili bilgi verdiği öğrenildi.
 
“Bana şarap gibisin şeklinde mesajlar yazıyordu”
Okulda eğitim gören bir başka kız öğrenci ise Edebiyat Öğretmeni Ö.T’nin kendisine ‘Şarap gibisin’ şeklinde mesajlar yazdığını söyledi. Uyuduğu sırada gece yarısı cep telefonuna öğretmenden mesajlar geldiğini anımsatan kız öğrenci; “Sürekli bana mesaj yazıyordu. Çalışıyor musun diye bir şey sormuyordu. Nerede geziyorsunuz beraber gidelim gezelim diyordu. Bana yazdığı mesajları arkadaşlarımda okudu. Bizi et pişirmeye gönderdi. Edebiyat öğretmeni sonra beni arayıp ‘Ben sizi yollamadım. Beni hiçbir şekilde karıştırmıyorsunuz. Hepinize lanet olsun’ dedi. Başka sınıflar için et pişirtiyor ve bunun için de bizi yolluyor. Gittiğimiz yere 5 dakika sonra bazı çocuklar geldi. Tam o sırada bizi okuldaki bir görevli kurtardı. 4 arkadaş dilekçe yazmaya gittik. Olaylar kapatılmaya çalışıldı. Hiçbir şekilde bize dilekçe verdirilmedi” dedi.
 
Öğrenciden kan donduran itiraf
Okuldaki erkek öğrencilerin el ile taciz olayına şahit olan bir diğer kız öğrencinin itirafları ise insanın kanını dondurdu. Ders sırasında erkek öğrencilerin kızlara cinsel organını açıp gösterdiğini dile getiren kız öğrenci, soyunma odasının kapısını açan erkek öğrencilerin kızları gözetlediğini söyledi. Bu olayların okul müdürü ve rehber öğretmen tarafından sineye çekildiğini anlatan kız öğrenci, taciz olaylarının bastırıldığını da dile getirdi.
 
Şikayet dilekçelerinin 3 satıra indirildiğini anlatan kız öğrenci, yapılan baskılara dikkat çekerek şu şekilde konuştu: “Erkek öğrenciler bir video gösteriyor bize. Biz bunu rehber hocamıza söylediğimizde rehber hocası da ’Onlar Hadise’nin videolarıydı’ diyor. Yani erkekleri tamamen savunuyor. Hatta erkeklere de gidip suçunuzu reddedin diyor. Bunu da erkek arkadaş kendisi, hocamız bizim tarafımızda diye söyledi. Okulda 1,5 sayfalık dilekçeler yazdık. Onları iki satıra indirdiler. Müdürün yanına gittiğimiz de de ‘Siz de az mal değilsiniz. Siz bu ortamı vermeseniz onlar size bir şey yapmazlar’ diyerek ağlattılar arkadaşlarımı. Öğrencilere baskı uyguladılar. ‘Aileniz bunu öğrense, sizi okuldan alır ve döverler’ diyerek köylerden gelen arkadaşlarımızın dilekçelerini geri aldırdılar. Birkaç arkadaşımın öğretmenlerini de doldurdular. Bu yüzden onlarda dilekçelerini geri aldı bazıları da korkudan konuşamadı.”
Paylaş