havadurum

TAB Gıda Halka Arzı Rekor Kırdı! TAB Gıda Halka Arzı Kaç Gün Sürecek ve Kaç Lot Verecek?

TAB Gıda, Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby's ve Usta Dönerci markalarının Türkiye, KKTC, Kuzey Makedonya ve Gürcistan'daki işletmecisi olarak biliniyor. Şirket, 18 Ekim 2023 tarihinde tarihin en büyük halka arzını gerçekleştirdi. Peki TAB Gıda halka arzı kaç gün sürecek? Kaç lot verecek? Hangi bankalarda var? İşte detaylar...

1373

TAB Gıda, tarihin en büyük halka arzını gerçekleştirdi. Şirketin hisseleri, 130 TL fiyatla satışa sunuldu. Halka arz süreci, 20 Ekim'de sona erecek ve hisseler 25 Ekim'de Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

TAB Gıda Halka Arzı Ne Zaman Başladı?

TAB Gıda halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayının ardından 18 Ekim 2023 tarihinde başladı. Şirketin yüzde 20'sinin halka açılacağı arzın talep toplama işlemleri 18-19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Halka arzın sonuçları ise 21 Ekim'de açıklanacak. TAB Gıda hisseleri, Yıldız Pazar'da "(TABGD)" koduyla işlem görecek.

TAB Gıda Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?

TAB Gıda halka arz fiyatı, şirketin yaptığı açıklamaya göre 130 TL olarak belirlendi. Halka arzın büyüklüğü ise yaklaşık 6,8 milyar TL olacak. Şirketin gelirinin yüzde 40'ı yatırım finansmanı, yüzde 25'i yenilenebilir enerji yatırımları, yüzde 20'si finansal borçların kapatılması, yüzde 15'i de dijitalleşme ve teknoloji yatırımları için kullanılacak.

TAB Gıda Halka Arz Kaç Lot Verir?

TAB Gıda halka arzında, satılacak olan payların yarısı bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına ayrıldı. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtılması planlanan lot sayısı ise katılım sayısına göre değişecek. Şirketin verdiği tahmini rakamlara göre, katılımcılara verilecek lot sayısı şöyle olacak:

- 2 milyon katılımcı: 20 lot (2.600 TL)

- 2,3 milyon katılımcı: 18 lot (2.340 TL)

- 2,5 milyon katılımcı: 16 lot (2.080 TL)

- 2,8 milyon katılımcı: 15 lot (1.950 TL)

- 3,1 milyon katılımcı: 13 lot (1.690 TL)

- 3,5 milyon katılımcı: 12 lot (1.560 TL)

- 3,8 milyon katılımcı: 11 lot (1.430 TL)

- 4,1 milyon katılımcı: 10 lot (1.300 TL)

- 4,5 milyon katılımcı: 9 lot (1.170 TL)

TAB Gıda Halka Arz Hangi Bankalarda Var?

TAB Gıda halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, şirketin belirlediği bankalardan talep toplama formu doldurarak başvuruda bulunabilecekler. Şirketin internet sitesinde yayınlanan listeye göre, halka arza dahil olan bankalar şunlar:

- A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

- Acar Menkul Değerler A.Ş.

- Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

- Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

- Akbank T.A.Ş.

- Alb Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

- Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

- Alternatif Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

- Anadolu Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

- Anadolubank A.Ş.

- Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.

TAB Gıda, Türkiye'nin en büyük restoran zincirlerinden biri olarak halka arz ediliyor. Şirketin hisseleri, yatırımcılara büyük bir fırsat sunuyor. Halka arz süreci, 20 Ekim'de sona erecek ve hisseler 25 Ekim'de Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. Halka arza katılmak isteyen yatırımcıların acele etmesi gerekiyor.

(Esra Güller)

Paylaş