Suyumuza sahip çıkıyoruz

Atikhisar Barajı`nın su havzası üzerinde bulunan ve baraja yaklaşık 4 kilometre yakınlıkta bulunan altın madeni şirketi Çanakkalelileri tedirgin ederken, beklenen müjde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`dan geldi. Başkan Gökhan, “Atikhisar Barajı`nın mücavir alana dahil edilmesi ile ilgili bir çalışmamız var” dedi.

498
 
 
Çanakkale`de merkeze bağlı Serçiler ve Terziler Köyü arasındaki alanda kurulması planlanan altın madeni işletmesi için, arama faaliyetleri noktasında ÇED toplantısı yapıldı. Kentin içme ve kullanma suyunu karşılayan Atikhisar Barajı su havzası üzerinde bulunan, Atikhisar Barajı`na ise yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunan altın madeni Çanakkalelileri tedirgin etmişti. Çanakkaleliler, ÇED toplantısı sürecinde tepkilerini dile getirmiş, maden çalışmalarının durdurulmasını istemişti. Çanakkale`nin içme ve kullanma suyu kaynağı noktasında kentin geleceğini ilgilendiren bu durum, tüm kent halkını endişelendirmekteydi. Konuyla ilgili müjde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`dan geldi. Gökhan, kentin içme ve kullanma suyunun karşılandığı havzanın, belediye mücavir alanına dahil edilmesi ile ilgili çalışma başlatıldığını duyurdu.
 
“Devlet haritalarında durum açık”
Belediye Başkaı Ülgür Gökhan, “Atikhisar Barajı`nın mücavir alana dahil edilmesi ile ilgili bir çalışmamız var” derken, kentin yer altı ve yer üstü su kaynaklarının devletin ilgili kurumları tarafından haritalandığını ifade etti. Başkan Gökpan, “O konuda biz, o yöndende girişimde bulunuyoruz. Ama orada artık mücavir alana alınsa da alınmasa da bir gerçek var. Devletin hazırladığı bir harita var ve bu haritada bütün o alan, Ağı Dağı`ndan tutun tüm bölgede çok ciddi sayıda yeraltı ve yer üstü su kaynakları var. Bunlar haritalarla tespit edilmiş. Artık, bunun konuşalacak bir tarafı yok. Bunu hazırlayan devlet. Ama biz yine de girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Paylaş