havadurum

Suudi Arabistan Vize İstiyor Mu? Suudi Arabistan Vizesinde Yeni Düzenleme

Suudi Arabistan, Türkiye’yi e-vize sistemine dahil etti. Artık Türk vatandaşları, Suudi Arabistan’a turistik amaçlı seyahatlerinde kolayca vize alabilecek. Peki, Suudi Arabistan vize istiyor mu? Suudi Arabistan vizesi nasıl alınır? İşte 2023 yılında Suudi Arabistan vize işlemleri hakkında bilmeniz gerekenler.

1711

Suudi Arabistan, Arap Yarımadası’nın en büyük ülkesi olup, İslam dininin iki kutsal şehri olan Mekke ve Medine’yi sınırları içinde barındırmaktadır. Suudi Arabistan, hem dini hem de kültürel açıdan pek çok ziyaretçiyi çekmektedir. Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, ülkenin vize politikasını merak etmektedir. Suudi Arabistan vize istiyor mu? Suudi Arabistan vizesi nasıl alınır? Suudi Arabistan vize ücreti ne kadar? İşte 2023 yılında Suudi Arabistan vize işlemleri hakkında bilmeniz gerekenler.

Suudi Arabistan Vize İstiyor Mu?

Suudi Arabistan, Türkiye’yi 17 Ekim 2023 tarihinden itibaren e-vize sistemine dahil etti. Bu sayede, Türk vatandaşları, Suudi Arabistan’a turistik amaçlı seyahatlerinde elektronik vize alabilecek. Suudi Arabistan e-vizesi, 365 gün içinde 90 gün kalış süreli, tek girişli veya çok girişli olarak verilmektedir. Suudi Arabistan e-vizesi, Hac farizasını kapsamamaktadır. Hac döneminde, e-vizeyle yalnızca kutsal bölgeler haricindeki şehirlere turistik ziyaret mümkün olabilecektir.

Suudi Arabistan e-vizesi almak için, umuma mahsus veya resmi pasaport hamili Türk vatandaşları, Suudi Arabistan’ın resmi e-vize sitesi olan visa.visitsaudi.com adresinden başvuru yapabilecekler. Ayrıca, Suudi Arabistan’a varışlarında havalimanlarında bulunan e-vize kabinlerinden veya Suudi Arabistan’ın Türkiye’deki temsilciliklerinden de e-vize alınabilecektir.

Suudi Arabistan e-vizesi almak için gerekli belgeler şunlardır:

  • Pasaport: Suudi Arabistan seyahat bitim tarihi sonrasında en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport.
  • Fotoğraf: Arka fonu beyaz, biyometrik özelliklere uygun, güncel bir fotoğraf.
  • Seyahat planı: Suudi Arabistan’da kalacağınız yer, giriş ve çıkış tarihleri, seyahat amacı gibi bilgileri içeren bir seyahat planı.
  • Seyahat sigortası: Suudi Arabistan’da geçerli bir seyahat sigortası.
  • Ödeme: Suudi Arabistan e-vizesi için 440 Riyal (yaklaşık 500 TL) ödeme yapılması gerekmektedir.

Suudi Arabistan e-vizesi başvurusu, online olarak yapıldıktan sonra, kısa sürede sonuçlanmaktadır. Başvuru sonucu, e-posta yoluyla bildirilmektedir. E-vize onaylandığında, e-vize belgesi çıktısı alınarak pasaportla birlikte seyahat edilmelidir.

Suudi Arabistan Vize Türleri

Suudi Arabistan, seyahat amacına göre farklı vize türleri sunmaktadır. Suudi Arabistan vize türleri şunlardır:

Turistik Suudi Arabistan Vizesi: Suudi Arabistan’ı turistik amaçla ziyaret etmek isteyenler için verilen vizedir. Bu vize, e-vize olarak alınabilmektedir.

Ticari Suudi Arabistan Vizesi: Suudi Arabistan’da iş yapmak, ticari faaliyetlere katılmak, fuar veya konferanslara katılmak isteyenler için verilen vizedir. Bu vize, anlaşmalı vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla alınabilmektedir.

Aile Ziyareti Suudi Arabistan Vizesi: Suudi Arabistan’da yaşayan akrabalarını ziyaret etmek isteyenler için verilen vizedir. Bu vize, anlaşmalı vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla alınabilmektedir.

Çalışma İzni Suudi Arabistan Vizesi: Suudi Arabistan’da çalışmak isteyenler için verilen vizedir. Bu vize, anlaşmalı vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla alınabilmektedir.

Eğitim Amaçlı Suudi Arabistan Vizesi: Suudi Arabistan’da eğitim almak isteyenler için verilen vizedir. Bu vize, anlaşmalı vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla alınabilmektedir.

Hac Suudi Arabistan Vizesi: Suudi Arabistan’da Hac farizasını yerine getirmek isteyenler için verilen vizedir. Bu vize, anlaşmalı vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla alınabilmektedir.

Suudi Arabistan, Türkiye’yi e-vize sistemine dahil ederek, Türk vatandaşlarının turistik amaçlı seyahatlerini kolaylaştırdı. Artık Türk vatandaşları, Suudi Arabistan e-vizesi alarak, ülkeyi ziyaret edebilecek. Suudi Arabistan e-vizesi, online olarak veya havalimanlarında alınabilmektedir. Suudi Arabistan e-vizesi, 365 gün içinde 90 gün kalış süreli, tek girişli veya çok girişli olarak verilmektedir. Suudi Arabistan e-vizesi, Hac farizasını kapsamamaktadır. Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyenler, diğer vize türleri için anlaşmalı vize danışmanlık merkezleriyle iletişime geçmelidir. (Saim Tunçman)

Paylaş