havadurum

Suna Dumankaya Kimdir? Türkiye’nin İlk Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı!

Suna Dumankaya, doğanın mucizelerini insanlara aktaran, bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan, sağlık ve güzellik konusunda pek çok kitap yazan, televizyon programlarına katılan ve SD markasıyla kozmetik sektöründe yer alan bir bitki bilim ve güzellik uzmanıdır. Suna Dumankaya kimdir? Nereli? Mesleki kariyeri ve kısaca hayatı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

3798

Suna Dumankaya, Türkiye’nin ilk bitki bilim ve güzellik uzmanıdır. Anneannesi Fatma Hanım’dan edindiği bilgilerle kendisini yetiştirmiş ve ülkemizin bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan ilk bitki bilim ve güzellik uzmanı olmuştur. 1958 yılında Van’da doğmuştur. Kozmetik sektöründe tanınmış bir isimdir ve bitki bilimi ve güzellik uzmanıdır. Suna Dumankaya kimdir? sorusunun cevabını ve hayat hikayesini sizler için yazdık.

Suna Dumankaya Kimdir?

Suna Dumankaya, 1958 yılında Van’da doğdu. Anneannesi Fatma Öktem, Türkiye’nin ilk kadın lokman hekimi olarak tanınıyordu. Fatma Öktem, ilaçların olmadığı zamanlarda, doğal otlar, yağlar ve özlerle insanlara şifa bulmaya çalışan bir doğa ve bilim kadınıydı. Suna Dumankaya, anneannesinden aldığı bilgilerle kendisini yetiştirdi ve bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapmaya başladı.

Suna Dumankaya, 1980’li yıllarda eşini kaybetti. Üç çocuğuyla birlikte hayata tutunmaya çalıştı. Bu süreçte, doğanın gücünü insanlara ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdü. Birçok televizyon programına katıldı, gazete ve dergilerde köşe yazıları yazdı, seminerler verdi. Ayrıca, bilgi birikimini aktardığı, doğanın sihirli dokunuşlarını anlattığı “Meslek Sırlarım, Mucize Formüller, Doğal Sağlık ve Güzellik, Doğal Güzelliğin Sırrı, Güzellik Sırlarım ve Sağlık ve Güzellik” isimli altı kitap kaleme aldı.

Suna Dumankaya, sağlık ve güzelliğin lüks değil hak olduğu bilinciyle hareket etti ve her fırsatta tüm bunların servet ödemeden de elde edilebileceğini vurguladı. Kendi adını taşıyan SD markasıyla, bitkisel içerikli kozmetik ürünleri piyasaya sundu. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde üretim ve Ar-Ge çalışmalarına devam etti.

Suna Dumankaya’nın Başarıları

Suna Dumankaya, bitki bilim ve güzellik uzmanı olarak pek çok başarıya imza attı. Kendisi, Türkiye’nin bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan ilk güzellik uzmanı olarak konumlandı. Ayrıca, birçok ülkeden uzmanlık belgesi aldı ve senelerin verdiği tecrübeyle birçok mucizevi formülü elde etti.

Suna Dumankaya, cilt bakımı ve güzellik konusunda sayısız bitkisel tariflerle pek çok güzellik ve sağlık sorununa çare buldu. Leke, sivilce, kırışıklık, saç dökülmesi, gözaltı torbaları, selülit, kilo verme gibi sorunlara karşı doğal çözümler sundu. Aynı zamanda, cildi sıkılaştıran, nemlendiren, besleyen, canlandıran, parlatan, gençleştiren maskeler, kremler, tonikler, losyonlar, peelingler, serumlar gibi ürünler geliştirdi.

Suna Dumankaya, aynı zamanda bir yazar, bir eğitmen, bir girişimci ve bir anne olarak da hayatını sürdürüyor. Kendisi, doğanın gücüne inanan, doğal güzelliğin sırrını paylaşan, sağlıklı ve mutlu bir yaşamın ipuçlarını veren bir bitki bilim ve güzellik uzmanıdır. (Haber Merkezi)

Paylaş