"Söyleyecek sözü olanlar iktidar olacaktır"

635

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal`ın parti ziyaretine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Rıdvan Uz, CHP İl Başkanı Güler Koçer, CHP Milletvekili adayları İsmet Güneşhan, Yeşim Karadağ, Tuğberk Güzel, Deva Partisi İl Başkanı Nur Yılmaz Güngören ile Millet İttifakı partilerinin yöneticileri katıldı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 14 Mayıs`ta gerçekleşecek olan seçim hakkında; "14 Mayıs seçimlerine doğru ilerliyoruz. Cumhuriyetin yüzüncü yılında, cumhuriyeti daha bir üst noktaya getireceğimize inanıyoruz. 6 siyasi parti olarak, milletimizin bunca zaman dilim içerisinde mağdur olmamış hiçbir siyasal, toplumsal kesiminin kalmadığı, yaşamayı, geleceği, herkes gibi bunları emin olduğu bunları demokrasiyi bu topraklar içerisinde birleştireceğiz. Milletin milli güvenlik çerçevesi olarak demokrasiye laikliğe inanıyoruz. Türk insanıyla Türk insanı arasında birileri duvarlar örmek istiyor" dedi.

"Demokrasi ekmeğimiz, aşımızdır"
Bu noktada, demokrasinin güzelliği de buradadır. Söyleyecek sözü olanlar iktidar olacaktır. Ama dillere dökülen ittifaklarla beraber geniş kitlelerin de görmesini bekliyoruz. Demokrasi ekmeğimizdir, aşımızdır diyerek ısrarla altını çizeriz. Deprem bölgesinde de depremle beraber gördük ki, demokrasi aynı zamanda insanlarımızın güvenliği ve fiziksel anlamda yaşaması demektir. Bu açıdan bu ülkenin vatan toprağına, boğazına, suyuna, insanına her şeyine sahip çıkmak gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. Gültekin Uysal, sözlerine "21 yıllık icraatlarının hesaplarını vereceklerine, 21 yıllık sonunda hala vaat buluyor haldeler. 4 tane 5 yıllık kalkınma planı uygulayacakları zaman vermiş olmalarına rağmen hala vaatlerde bulunduklarını görüyoruz. Bunları yapamayanlar 2023 hedeflerini ortaya koydular. Bugün bunlardan bahsedemez haldeler. Küçük bir değişiklikle 2071 hedefi koydular, umarız onu başarırlar. Gerçekler ortadayken, 21 yıldır yapamadıklarını Türk milleti kendilerine 5 yıl daha verse, neler yapacaklar biz de merak ediyoruz. Türkiye`nin rekabet ikliminde yerini alabildiği hem üreten bir Türkiye hem de bu küreselleşme ikliminde Dünya`da refah transferi elde edecek bir kodlamaya ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Kendi insanlarımızın olduğu topraklarda yaşatamayan bir Türkiye için herhalde bundan daha büyük bir felaket olamaz" diye devam etti.
"Söyleyecek sözü olmayanlar başkalarını eleştirir"

14 Mayıs seçimlerinin millet iradesiyle beraber şekilleneceğini ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Çanakkale`de 18 Mart`ta Çanakkale`yi geçilmez yapan iradenin milletin sinesinde var olduğunu biliyoruz. Siyasetin de vazifesi bunu ortaya çıkarması. Bütün çabamız bunun için. Anadolu`nun her noktasında, bütün bu yalan ve iftira kampanyalarına karşı kendimizi anlatıyoruz. Söyleyecek sözü olanlar kendilerini tarif ederler ama söyleyecek sözü olmayanlar başkalarını eleştirirler. Biz de bu vesileyle Çanakkale`ye geldik. Yeniden söz milletindir diyerek 14 Mayıs`a gün sayıyoruz. Milletimizin iradesiyle beraber şekillenecek bir demokrasi bayramına dönüştürebileceğimiz 14 Mayıs seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Millet İttifakının bütün adaylarına başarılar diliyorum. Bütün Çanakkalelileri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" sözlerine yer verdi.
(Nevin Yüksel)

Paylaş