Soydan, üç fidanı andı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ölüm yıldönümünde andı.

589
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Bugün, üç fidanımızDeniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin üzerinden tam 40 yıl geçti. 40 yıl sonra bugün Denizlerin mücadelesi, savundukları fikirler hala ezilen halklara yol göstermektedir.  6 Mayıs 1972’den beri gençliğin, işçinin, emekçinin, köylünün emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadelesi hiç durmadan devam ediyor. Denizlerin zulme ve esarete karşı dalgalandırdıkları bayrak dalgalanmaya devam ediyor. Bu bayrak bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve adalet bayrağıdır. Irkçılığa, milliyetçiliğe ve faşizme karşı ezilen halkların dayanışma bayrağıdır.
 
O dönemin devrimci gençleri, halklarının sömürülmediği, eşit ve özgür bir ülke kurmak için mücadele ettiler. İşçilerin, köylülerin, yoksulların yanında yer alarak en önde mücadele ettiler. Emperyalizme karşı ‘tam bağımsız Türkiye ‘ diye haykırdılar. Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilecekleri süreçte düşüncelerinden, inançlarından ödün vermediler, hiçbir kişisel çıkar ve beklenti içinde olmadan savunmaya devam ettiler.
 
Denizlerin idam sırasında son sözleri; Yaşasın tam bağımsız Türkiye, kahrolsun emperyalizm ve yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği oldu. Denizlerin bu sön sözleri bugün ezilen halkların, üniversitelilerin, gençlerin mücadelesine ışık tutmaya hala devam ediyor.  Emperyalizmin taşeronluğunu sürdüren AKP iktidarı, içerde tutukluluğa dönüşen uzun gözaltılar, özel yetkili savcılar, yargıçlar, tutuklama furyaları, cezaevlerine kapatılan aydınlar, gazeteciler, milletvekilleri ile sınır tanımayan bir saldırganlık, adaletsizlik ve hukuksuzluk sergilemektedir. Malatya Kürecik’e füze kalkanları yerleştiriliyor. Doğa ve insan için tehlikeli olan, batı ülkelerinin terk etmeye başladığı nükleer santraller için ülkemiz toprakları peşkeş çekiliyor, orman arazileri rant kapısı haline geliyor. Dışarda ise komşularımızla sıfır sorun politikasıyla yola çıkan AKP iktidarı bugün yıllardır devam eden terör sorununu çözememiş ve komşularımızla sorunlarımızise katlanarak devam etmektedir.
 
Emperyalizme, faşizme ve gericiliğe karşı ``Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye`` şiarıyla çıktıkları yolda darağacına yürürken bile devrime ve sosyalizme olan inançlarını haykıran, üç fidanımızı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ı idamlarının 40. yılında binlerce fidanla birlikte anıyorum” dedi.
Paylaş