Soydan, haklı çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale İzmir karayolunda tamamlanamayan yol çalışmalarının bayram trafiğinde tehlikelere neden olacağı konusunda kaygılar taşıdığını ifade etti. Yol çalışmalarını incelemek için yapmış olduğu gezi sırasında Dardanos kavşağında meydana gelen trafik kazası Serdar Soydan’ı haklı çıkarırken aracından inen Soydan yaralılarla yakından ilgilendi.

1726
 
Çan - Çanakkale, Ezine - Bayramiç yolları ile bağlantıların bir türlü tamamlanamaması tehlikeleri beraberinde getiriyor. İntepe viyadüğünün tamamlanamaması ise trafikte aksamalara neden oluyor..
 
Bölgede incelemeler yapan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Amacımız önlem alınmasını sağlamaktır. Bayramiç yolunun bitirilmemesi ve önlem alınmaması nedeniyle birçok insanımız hayatını kaybetti. Duble yollar yapılırken tali yollara dikkat çektik. Hangi köye, beldeye, kasabaya nereden girile-ceğini bilemez duruma geldik. İsteğimiz bu yolların bir an önce bitirilmesi, yapılırken güvenlik önlemlerinin tam olarak alınmasıdır. Tali yolların mutlaka iyi düzenlenmesi gerekir. Anayolda nereden nereye girileceği belli değil, kazalar olabilir. İnsanımızın burnu kanasa yüreğimiz sızlar. Bayramda açı yaşamak istemiyoruz bu önlemler bir an önce alınmalıdır” dedi.
 
Bu konuda vermiş olduğu soru önergelerine de henüz cevap alamadığını belirten Soydan, artık yol çalışmaları ve yol kalitesi nedeniyle yaşanacak ölümlerin yaşadığımız çağda kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.
 
Çanakkale - İzmir karayolu üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında Dardanos ve Güzelyalı girişlerinin tehlikeli olduğuna işaret eden Soydan; “Çanakkale de yollar bitirilemedi. Ana yollar bitmedi. Yol bağlantıları tamamlanamadı. Ölümlü kazalar oluyor, bunlar da bizi çok üzüyor. Dardanos girişi tehlike yaratıyor. Çanakkalelilerin yazın ağırlıklı olduğu yerdir. Dardanos girişinde felaket olabilir. İntepe girişi yıllardır viyadükle aşılmak istendi. Doğru çözümdür ama buraya yeterli ödenek ayrılmadığı için tamamlanamadı. Giden canı geri getiremeyiz. 10 yıldır tek başına iktidarsın, her seçimde Çanakkale iki vekil veriyorsa bu arkadaşlarımızın görevi de bu yolları bir an önce bitirmektir. İnşallah yoldaki aksaklıktan dolayı bayramda ölümlü kaza olmaz” dedi.
 
Gerçek oldu
Dardanos sapağında meydana gelen trafik kazası ucuz atlatıldı. Soydan’ın bölgede incelemeler yaparken dikkat çektiği uyarıları gerçek oldu. Dardanos’tan çıkan araçla Çanakkale İzmir istikametinde giden araç çarpıştı. Kazada can kaybı yaşanmazken CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan kazazedelerle yakından ilgilendi.
 
 
 
Paylaş