havadurum

Soydan emeklilere sahip çıktı...

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesiyle emeklilere sahip çıktı.

871
Son 10 yılda AKP iktidarının uyguladığı ekonomik politikalar nedeniyle emeklilerin her geçen gün biraz daha fakirleştiğine dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, emekli maaşlarıyla ilgili verdiği önergenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
 
Emeklilere sahip çıkan Soydan, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Son 10 yılda AKP iktidarının uyguladığı ekonomik politikalar sonucu, emeklilerimiz her geçen gün biraz daha fakirleşmiş ve fakirleşmeye devam etmektedir. Milyonlarca emeklimiz aileleri ile birlikte yaşamlarının son dönemlerinde onurlarını koruyacak, insanca yaşayacakları düzeyde bir gelire, emekli maaşına kavuşturulamamıştır. Bu doğrultuda, 01Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanun ile emekli aylıklarını hesaplama sistemi yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenlemeyle 2008 yılı öncesi bağlanan aylıkların alt sınır emekli aylığı 782 TL iken, 2008 sonrası bağlanan alt sınır emekli aylıklarının 642 TLye kadar düştüğü doğru mudur? 2012 yılı ve sonrası bağlanacak emekli aylık alt sınırlarının, 2008 yılı öncesi emekli aylığı alt sınırından daha da düşük olacağı doğru mudur? Enflasyonun her geçen yıl arttığı, asgari geçim standartlarının, yoksulluk sınırının her yıl yükseldiği düşünüldüğünde, emekli aylığı alt sınırının her geçen yıl aşağı inmesini doğru buluyor musunuz, bulmuyorsanız bu konuda neler yapmayı düşünüyorsunuz? Emeklilerin her yıl geriye giden, düşen emekli alt sınır aylığının sorumlusu kim veya kimlerdir, emekliye bu uygulamayı kim reva görmektedir? Emeklilerimizin yıllardır beklediği intibak çalışmalarını ne zaman hayata geçireceksiniz, yapılacak çalışmadan emeklilerimiz fiili olarak ne kadar yararlanacaklar, emekli maaşlarına hangi oranlarda zam yapılacaktır, en düşük emekli maaşı ne kadar olacaktır, yapılacak zammı yeterli buluyor musunuz, yeterli bulmuyorsanız, emeklilerimize bir defaya mahsus seyyanen bir zam yapmayı düşünüyor musunuz?”
Paylaş