havadurum

Soydan`dan TBMM`ye araştırma önergesi

CHP Çevre Komisyonu Üyesi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, amatör sporcuların sorunlarını TBMM`ye taşıdı. Soydan, amatör sporcuların yaşadığı sorunların tespit edilmesi, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM`ye araştırma önergesi verdi

577
Amatör sporcuların yaşadığı sorunların tespit edilmesi, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM`ye araştırma önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmek spora verilen önem ve imkânlarla doğru orantılıdır. Hızla değişen ve gelişen dünyada ülkelerin spora ve sporcuya verdiği önem her geçen gün daha fazla artmaktadır. Güçlü ekonomisi olan, endüstrisi gelişmiş, bilgi ve teknolojide ileri seviyede olan ülkelerde spor ve sporcunun önemi fark edilmiş ve bu konuda tüm alt ve üst yapı çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Bilindiği gibi, sportif faaliyetler bireylerinin bedenen ve zihinsel gelişmesi yanında, toplumsal kaynaşma ve uluslararası işbirliğinin ve dostluğun önünü açmaktadır. Ülkelerin ve farklı kültürlerin dünyaya tanıtılmasında sporculara büyük görevler düşmektedir. Uluslararası düzeyde yapılan sportif etkinlikler sayesinde farklı toplumların kültürleri, dünya görüşleri birbirlerine aktarılmakta, kaynaşma ve işbirliği imkânları geliştirilmektedir. Spor faaliyetlerini sürdüren ve özellikle milli takım seviyesindeki amatör sporcuların bireysel sorunları ve çalışma koşulları başarıları için büyük önem arz etmektedir” dedi.
 
“Amatör sporcuların sorunları tespit edilsin”
Soydan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gençlerimizin spora yönlendirilmesi, sporcularımızın teşvik edilmesi ve başarılı sporcularımızın artırılması için başta alt yapı olmak üzere, sporcunun maddi, manevi ve sağlık sorunlarının çözümü yaşamsal önem taşımaktadır. Temel sorunları çözülemeyen ve doğru yönlendirilemeyen gençlerin, spora yönelmesi ve sporcuların başarılı olması mümkün değildir. Genç sporcuların eğitim sorunlarının çözülememesi, spor ile birlikte eğitimine devam edememesi, beslenme ve tesis yetersizlikleri genç sporcuların çalışma programlarını aksattırmakta, motivasyon sağlamalarını engellemekte ve form grafiklerini düşürmektedir. Yaşanan temel sorunların çözülememesinden, bireysel ve çevresel şartlar nedeniyle yetenekli birçok genç sporcumuz spordan kopmakta ve spordan uzaklaşmaktadır. Ekonomik sorunları çözülememiş, eğitimli sporcu yetişme alt yapısının ve bilincinin sağlanmadığı ve gelecek kaygısı taşıyan yetenekli gençlerimizin sorunları toplumsal gelişimimiz ve gelecek kuşaklar için önem taşımaktadır. Bu nedenle, amatör sporcuların sorunlarının tespit edilmesi, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını ihtiyaç bulunmaktadır.”
Paylaş