Soydan`dan kutlama mesajı

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

491
Mesajına “Tarihimizin en önemli kilometre taşlarından olan, 26 Ağustos 1922`deki Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı ve tüm mazlum milletlere örnek olan tarihi bir gündür” diyerek başlayan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “30 Ağustos Zaferi aynı zamanda tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, lâik ve demokratik yeni Türk Devleti`nin kurulmasının yolunu açmıştır. Ulusumuzun kararlılığını ve kahraman Ordumuzun cesaretini büyük bir zafere dönüştürerek onurumuzu koruyan ve varlığımızı güçlendiren Yüce Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdiği devrimlerle, bizlere çağdaş bir devlet ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin sağlam temellerine ve sarsılmaz ilkelerine dayanarak sürekli gelişen Türkiye, Cumhuriyet değerleri sayesinde yarınlara güvenle bakabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti`ni her alanda yüceltmek, çağdaş uygarlığın güçlü ortaklarından biri durumuna gelmesini sağlamak, Ulus ve Devlet olarak temel sorumluluğumuzdur. Bizlerin temel görevi,
Başımızı her dönemde dik tutabilmek için Cumhuriyetimizi temel değerlerinden ödün vermeden sonsuza kadar yaşatmak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, genç kuşakların tarihimizi iyi öğrenmelerini ve Atatürkçü düşünceyi özümsemelerini sağlamaktır. Bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, zaferler kazanan başta büyük komutan ve üstün devlet adamı Atatürk ve O`nun silâh arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyor tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı gönülden kutluyorum” dedi.
Paylaş