Soydan; “Yaşlıların istediği sevgi ve saygıdır”

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, merkez ilçe örgütüyle birlikte huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

896
 
Yaşlılar Haftası nedeniyle huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret ederek karanfil dağıtan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, huzurevi sakinlerinin ürettiği eserleri de inceledi. Huzurevi sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan CHP heyeti, uzun süre yaşlılarla sohbet edip Yaşlılar Haftası`nı kutladılar. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soydan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı da eleştiri yağmuruna tuttu.
 
“Emeğinize sağlık”
Ziyaret sırasında huzurevi sakinlerinin ürettiği eserler hakkında bilgiler alan Soydan, bir huzurevi sakininin yaptığı Nusret Mayın gemisi maketini büyük ilgiyle inceledi. Eserleri üreten huzurevi skainlerini tebrik eden Soydan; “Bu tür etkinlikler insanları hayatta tutuyor. Emek sarfetmişler gerçekten de eselerin hepsi biribirinden güzel. Nusret Mayın Gemisi`ni yapmak insanı hayata bağlıyor. Bu huzurevi sakinlerinin hala içindeki inançlarının yok olmadığını gösteriyor. Nusret Mayın Gemisi, dünyanın yenilmez armadası sanan gemileri boğazın dibine indirdi. Nusret Mayın Gemisi, dünyanın en modern ordularını dize getiren bir gemidir. Huzurevi sakinlerinin hala bunu gündemde tutması, içindeki o vatan ve memleket aşkını ortaya koyuyor” dedi. Soydan, daha sonra huzurevinde kalan yaşlıları odalarında da ziyaret etti.
 
“Yaşlıları, yaşama bağlayan saygı ve sevgidir”
Ziyaretinde sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soydan, Yaşlılar Haftası nedeniyle huzurevi sakinlerini, ilçe örgütüyle beraber ziyaret ettiklerini söyledi. Toplumda herkesin yaşlılara saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Soydan; “CHP olarak huzurevine sık sık geliyoruz. Huzurevindeki insanlar, kendilerini sahiplenecek kimse kalmadığı için en son çare olarak, hayatlarını sağlıklı ve rahat geçirebilmek için huzurevlerinde kalmayı tercih ediyorlar. Huzurevi sakinleri, en çok ilgiye ve saygıya ihtiyacı olanlardır. Bu nedenle önce yaşlılara saygı göstermek zorundayız. Yaşlıların bizden istediği para pul değildir. Onların istediği sevgi ve saygıdır. Bu bilinçle CHP örgütü olarak huzurevinde yaşlılarımızı ziyaret ederek onlara moral verdik. En azından hayattan hala umutlu olmaları noktasında birşeyler yapabildiysek mutlu oluruz. Toplumdaki herkesin bu saygıyı göstermesi gerekiyor. Onları yaşama bağlayan da bu saygı ve sevgidir” diye konuştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soydan, AKP hükümetinin uyguladığı politikaları da eleştirdi. Soydan, karanlığa doğru gittiğini iddia ettiği Türkiye`nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın bir an önce istifa etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Paylaş