Soydan; “TBMM çalışmalıdır”

TBMM’nin olağanüstü toplanma çağrısını değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Sosyal barışı tehdit eden provokasyona açık şu günlerde, en son tatil yapması gereken TBMM’dir. TBMM, yan gelip yatanların oturduğu bir yer değil, çalışılacak bir yerdir” dedi.

390
Ülke gündeminin en yoğun olduğu günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisini toplantıya çağıran Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri mecliste bir araya geldi. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan yaptığı açıklamada “En son kapılarını kapatması gereken yer TBMM`dir. Olağanüstü günler yaşandığı bugünlerde TBMM’yi kapalı tutmak halkın iradesine saygısızlıktır” dedi. Soydan şunları söyledi; “Biz Mustafa Kemal’in geçliğe hitabesini şiir gibi ezberlemişiz. Bu ülkeye hiçbir güç nefes aldıramaz gibi bir görüşü asla ve asla kabul edemeyiz. Çünkü CHP sağduyunun, geleceğin, güvencenin sesi demokrasinin güvencesidir. Bir siyasetçiye düşen görev halkı korkutmak değildir. Çözüm üretmek ve umut vermektir. Onun için CHP halkın umududur. TBMM toplumsal ortak aklın da mekanıdır. Siz bunu reddediyorsanız, demokrasi açısından sınıfta kalmışsınız demektir”
 
“Kaçırılma olayını kınıyorum”
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasına da değinen Soydan; “Aygün Tunceli’de halkla ve esnafla görüşerek, onların sorunlarını dinledi ve partimizin bu sorunlara yönelik çözümlerini anlattı. Kaçırılma eylemini şiddetle kınıyoruz, asla tasvip etmiyoruz. Bu, sadece Sayın Aygün’e yöneltilmiş bir saldırı değil CHP’nin kurumsal kimliğini ve değerlerine, parlamenter sisteme, TBMM, demokrasi ve insan haklarına yönelik bir saldırıdır. Benimsemiyor, şiddetle kınıyorum” dedi.
 
Sarıbaş; “Çözüm yeri parlamento olmalı”
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla birlikte CHP olarak sorunların acilen parlamento da görüşülmesi için çağrı yaptıklarını anımsattı. Türkiye’de yaşanan sorunların çözüm yerinin parlamento olması gerektiğini ifade eden Sarıbaş; “Çözümlerin parlamento da olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye bir senedir iyi yönetilmiyor. Türkiye’de devam eden savaşta silahlar patlarken, TBMM hep toplantı içerisindeydi. Bütün savaşların ve kararların alındığı yerde parlamento binasıydı. Sorunların acilen parlamento da dile getirilmesi gerektiğine inanarak CHP böyle bir karar aldı. Aslında CHP’den çok bunu AKP’nin gündeme getirmesi gerekiyor. Parlamento bugün çalışmayacak da ne zaman çalışacaktır? Parlamentodaki halkın temsilcileri bugün ülkenin zor koşullarında tatillerini bırakıp da gelmeyecek de ne zaman gelecektir? Bundan dolayı CHP, parlamentoyu toplantıya çağırdı. CHP olarak ordaydık. BDP’de destek verdi. Ama maalesef bugün parlamento çoğunluk olma-dığından dolayı da kapanmak zorunda kaldı” dedi.
 
“Türkiye adına büyük bir ayıptır”
CHP’li bir milletvekilinin PKK tarafından kaçırılmasını kınayan Sarıbaş; “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu güne böyle bir olay yaşanmamıştır. CHP’li milletvekilinin PKK tarafından kaçırılması, Türkiye adına çok büyük bir ayıptır. CHP olarak bu olayı kınıyoruz. Türkiye’nin her yerinde halkımızla birlikte parlamento olarak çalışmalara devam etme kararı aldık. Türkiye’nin gelişmesi ve sorunların çözümlenmesi adına halkın olduğu her yere gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Paylaş