Soydan; “STK’lar demokrasinin temel direğidir”

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

541
İlk olarak ÇAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen ile görüşen CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal ile İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu’nu ziyaret etti. Soydan, ÇAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen tarafından karşılandı. Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Soydan; “Sivil toplum örgütlerinin mutlaka toplumda olması ve yaşaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü, sivil toplum örgütleri demokrasinin temel direğidir. İş dünyası ile bir dayanışma içerisinde olabilmek amacıyla, eğer sıkıntılar ve dertler var ise bunları yakından takip edebilmek ve çözümü kolaylaştıracak muhalefeti yapabilmek adına sivil toplum örgütlerini sık sık ziyaret etmek istiyoruz. İlişkilerin daha iyi bir şekilde devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.
 
ÇAGİAD ile ilgili bilgiler veren Sezen; “ÇAGİAD’ın her kesimi kucaklayan bir yapısı var. CHP’li, AKP’li ve MHP’li üyelerimiz var. Zaten STK olmanın ana felsefesi birleştirici olmaktır. ÇAGİAD, şu anda Çanakkale’nin en büyük gönüllü STK’sıdır. ÇAGİAD’ın 235 üyesi vardır. Kısa vadede 300 üyeyi bulmayı hedefliyoruz” diye konuştu
 
Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal’ı ziyaret eden Soydan,İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu’nu da makamında ziyaret etti.
 
 
CHP İl Genel Başkanı Hamza Karagöz ve İlçe Genel Başkanı Nejat Önder’in beraberinde İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu’na nezaket ziyareti gerçekleştiren CHP Milletvekili Serdar Soydan Zoroğlu’na yeni görevinde başarılar diledi. Soydan ziyarette Çanakkale’nin medeni bir kent olduğunu belirterek: “Çanakkale’de başörtüsü takanla, takmayan Kordon Boyu’nda kol kola gezer. Herkes birbirinin düşüncesine ve yaşamına saygılıdır” dedi.
 
Zoroğlu da CHP Teşkilatının ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Türkiye’nin birçok ilinde görev aldığını ve Çanakkale’de görev yapmaktan dolayı heyecan yaşadığını belirtti.
Paylaş