Soydan; “Pazarlıkla terör bitirilemez”

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Lapsekili şehit astsubay Zafer Çetin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

465
 
Hakkari`nin Şemdinli İlçesi`nde şehit düşen Lapsekili Astsubay Zafer Çetin`in, Şahinli Köyü`nde yaşayan ailesini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan taziyelerini iletti. Şehidin annesi Necmiye ve babası Recep Çetin’le görüşen Soydan, terör olaylarının arttığını ifade ederek; “Ateş düştüğü yeri yakıyor ama ateş her yere düşüyor, ateşin düşmediği yer kalmadı” dedi.
 
Şahinli köyünde ziyaretinde köy kahvesinde köylülerle de görüşen Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Bunu mecliste çözelim. İçerdeki desteğini keselim. Dışarıda yanlış politikadan dolayı Suriye de terör örgütünü destekliyor. Terörün iki boyutu var. Terörü gidip teröristlerle dağın başında, Oslo da pazarlık yaparak çözemeyiz. Pazarlığa girersen ben kesiyorum ama bana devamlı bir şey ver olur. Bu pazarlıkla olmaz. Bu işi mecliste çözelim dedik. Partiler otursun dayatma olmasın şunu istiyoruz şeklinde bir demeç de vermedik. Herkes fikrini söylesin istedik. Ortak bir noktada buluşup bu işi çözelim. Terör üstünden siyaset yapılmaz. Gidenler bizim çocuklarımız. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama ateş her yere düşüyor, memlekette ateşin düşmediği yer kalmadı.Bu işi mecliste çözülür. Bunu mecliste çözmeye çalışmazsan bu işin sonu buralara geliyor. Sonuçta hepimiz ağlarız” dedi.
Paylaş