Soydan, “Hükümet sınıfta kaldı”

Çanakkale CHP Milletvekili ve Çevre Komisyonu sözcüsü Serdar Soydan, hafta sonu Gökçalı Köyünü ziyaret ederek köylünün sorunlarını dinledi. Köylülerle sohbet eden Soydan tarım konusunda hükümetin sınıfta kaldığını belirterek; “AKP iktidarı, Türk çiftçisini saman ve kurbanlık koyun ithal eder duruma getirdi” dedi.

758
 
Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, merkez ilçe yöneticileri ve gençlik örgütünün de katıldığı ziyaretlerde köylüler ile sohbet eden Serdar Soydan,“tarım konusunda a hükümetin sınıfta kaldığını belirterek;” Türkiye kendi kendine yetebilen bir tarımsal potansiyele sahipken AKP iktidarının ülkeyi yabancı devletlere muhtaç hale getirdiğini, Türk çiftçisini ise saman ve kurbanlık koyun ithal eder duruma getirdiğini “bildirdi.
 
Ziyaretine ilişkin değerlendirme yapan Serdar Soydan “Terör konusunda hükümetin yıllardır gizli pazarlıklar yaptığını ve bu durumun Oslo sürecinde açığa çıktığını ve AKP iktidarı her dönem terör örgütü ile pazarlık içine girdiğini ifade ettik. Ancak bunu ne zaman söylesek yalanladılar, sakladılar. Ancak Oslo ile gizledikleri gerçek açığa çıktı ve buna rağmen hala yapılan işi ballandırarak anlatmaya çalışıyorlar. Biz her zaman bu sorunun çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu savunduk. Halktan gizli ve halka rağmen hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Çıkın ne yapıyorsanız halkın bilgisi dâhilinde yapın. Bu sorunun çözümünü TBMM dışında bir yerde aramanın doğru olmadığını açıkça söylüyoruz” dedi. Suriye konusuna da değinen Serdar Soydan “Sizler emeklisiniz. Kaç para maaş alıyorsunuz. 600-800 arası değil mi? peki Suriye’den gelenlere kaç para veriliyor biliyor musunuz? Ceplerine kredi kartı konuluyor, istedikleri yerde yiyip içiyorlar. Aylık maaş veriliyor. Bu adalet mi?” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Paylaş