Soydan; “Esnaf kan ağlıyor”

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan Çan’ı ziyaret ederek esnaf ziyaretlerinde bulunarak, pazar yerini gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

476
 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Soydan beraberindeki heyet Çan’da CHP il yöneticileriyle bir araya geldi. CHP Çan İlçe Merkezi’nde İlçe Başkanı İmalettin Meriç, İl Genel Meclisi üyesi İsmail Doğan ve partilileriyle görüşen Soydan ülkenin değişmeyen gündemi terör, eğitim ve ekonomi konularına değindi. Soydan iktidarın Osmanlı döneminin son dönemindeki gibi hareket ettiğini belirterek, bugün yapılanların geçmişte yapılanlara benzediğini ifade etti.
 
Soydan AKP iktidarının terörle mücadele konusunda samimi olmadığını belirterek, MHP’nin de iktidarla ortak hareket ettiğini ileri sürdü. Soydan terörün teröristleri Habur’da davul zurna ile karşılanarak çözülmeyeceğini ifade ederek, İmralı’da yapılan pazarlıklarla da terör konusunda çözüme kavuşmanın mümkün olmadığını kaydetti. Soydan: “Terörün konuşulacağı yer Meclis’tir. Eğer terörü çözmek istiyorsak, ortak bir söylemde buluşabilirdik. Milletin iradesiyle bu işi çözebilirdik. Ama Meclis’ten kaçıyorlar. MHP de AKP’ye bu konuda destek olmaktadır” dedi.
 
Soydan çok tartışılan 4+4+4 sistemini ve eğitimde gelinen noktayı da eleştirerek eğitim sisteminin partilerin mutabakatıyla değişmesinin gerektiğini söyledi. Soydan Milli Eğitim Komisyonu’nda seslerinin kısıldığını ve temsilcilerine söz verilmediğini söyleyerek: “Bu bir darbedir. Burada demokrasi yok, hak, hukuk, adalet yok. Tamamen bir diktatörlüktür” dedi.
 
Yasa teklifinin TBMM’de de apar,topar geçirildiğini vurgulayarak “Bugün 5 yaşında, elleri kalem dahi tutmayan çocukların ailelerinden kopartılarak yapılan uygulamanın imam hatipleşme olduğunu vurgulayan Soydan AKP’nin amacının bütün okulları İmam Hatip’e çevirmek, Pakistan’da, Katar’da, Suudi Arabistan’da olduğu gibi şeriatçı bir eğitimle çocukların kafalarını doldurmak olduğunu söyledi.
Soydan semt pazarı gezisi esnasında ise:“Görüldüğü gibi esnaf kan ağlıyor. Yurttaşlarımız en temel ihtiyaç maddelerini bile alamaz durumda. İşte AKP’nin ülkeyi getirdiği nokta budur” dedi.
Paylaş