Soydan: “CHP’nin ülkeyi yönetebileceğine herkesi ikna edeceğiz”

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, CHP iş dünyası diyalog ve dayanışma birimi toplantısına katıldı. İDDB olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla değişik illerdeki bütün fabrikaları ve atölyeleri tek tek dolaşacaklarını belirten Soydan; “CHP’nin ülkeyi yönetebileceğine işverenden işçisine kadar herkesi ikna edeceğiz” dedi.

734
İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi ( İDDB) toplantısı Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sayın Erdoğan Toprak başkanlığında CHP Genel Merkezi MYK salonunda yapıldı. Toplantıya Diyalog Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M. Serdar Soydan, üye milletvekilleri ile birlikte sorumlu örgüt yöneticileri katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, toplantı öncesi şu değerlendirmeleri yaptı: “Ülkemiz tarihinin en zorlu dönemlerinden birinden geçiyor. Bu zorlu süreçte AKP hükümeti, sorumlu, çözüm üretici ve ülke sorunlarına dönük proje geliştirici davranmaktan uzak, sorumsuz bir yaklaşım sergilemektedir. AKP’nin dış politika siyaseti ülkemizi bütün komşularıyla kavgalı hale getirmiş, bunun sonucunda ülkemiz sanayicileri, esnafı ve üreticileri zor duruma düşmüştür. Sadece Suriye sorunu nedeniyle 11 ülkeye olan ihracatımız durmuş, birçok fabrika ve atölye kapanmış, çok sayıda insanımız işsiz kalmıştır. 2010`da 106 bin tır ülkemizden Suriye’ye geçerken bugün bu sayı 5 bin 200 tıra düşmüştür. Sınır kapılarında ürettiğimiz ürünler dışarı çıkmazken, içeriye bombalı araçlar giriyor. AKP Suriye’yi kolay lokma olarak gördü. Ama bu lokma AKP’ye büyük geldi. Çünkü Suriye ve Orta Doğu, adı konmamış bir soğuk savaş süreci içindedir. ABD, Rusya, AB, Çin, İran gibi devletler ile Hizbullah, El Kaide, Müslüman Kardeşler, PKK örgütler bu alanda çok ciddi çıkar çatışması içindedirler. Bütün bu yapılar arasında ateşi eliyle tutan tek ülke Türkiye’dir.”
 
Soydan; “İş dünyasına güven vereceğiz”
Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Diyalog Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M. Serdar Soydan, İDDB olarak CHP’nin iş dünyasından uzakmış gibi görünen yanlış algıyı kırarak iş dünyasına güven vereceklerini belirterek; “CHP içerisinde oluşturduğumuz İDDB olarak çok önemli bir görevimiz bulunuyor. CHP’nin iş dünyasından uzakmış gibi görünen yanlış algıyı kırarak iş dünyasına güven vereceğiz. İDDB olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla değişik illerdeki bütün fabrikaları ve atölyeleri tek tek dolaşacağız ve CHP’nin ülkeyi yönetebileceğine işverenden işçisine kadar herkesi ikna edeceğiz” diye konuştu.
Paylaş