Soydan’ın önergesine neden sansür uygulandı?

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan’ın ‘Başbakanın Gazetecilere Uyguladığı Sansür` hakkında TBMM`ye verdiği soru önergesi TBMM Başkanlığı tarafından geri iade edilerek işleme konulmadı.

931
Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Sayın Başbakana 08.01.2014 tarihinde TBMM Başkanlığı aracılığıyla sorduğum sorular 29.01.2014 tarihinde TBMM Başkanı tarafından tarafıma geri iade edilmiştir. İçtüzük maddelerini gerekçe gösterilerek binlerce önerge arasından seçilerek özellikle Sayın Başbakana yönelttiğim ‘Gazeteciler Uygulanan Sansürün Nedenleri’ hakkındaki sorular TBMM Başkanlığı tarafından sansür uygulanarak işleme konulmayarak Başbakanlığa gönderilmemiş, tarafıma iade edilerek düzeltilmesi ve bazı soruların önergeden çıkarılması istenmiştir” dedi.
 
Önergeye karşılık geri iade yazısı
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan`ın önergesi ile ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzalı yollanan yazıda şu ifadeler yer aldı: “Sayın Mustafa Serdar Soydan Çanakkale Milletvekili. İlgi: Başbakana yönelttiğiniz 08.01.2014 tarihli yazılı soru önergeniz. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 96`ncı maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir. TBMM İçtüzüğü’nün 97’nci maddesi, istişare amaçlı konular içeren soruların Başkanlıkça kabul edilmeyeceğini hükme bağlamıştır.
İlgi önergenizin (3), (4) ve (5) numaralı soruları İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından önergeniz işleme konulamamış ve ekte iade edilmiştir. Söz konusu sorular çıkarıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önergeniz işleme konulabilecektir. Bilgilerinizi rica ederim. Saygılarımla.”
Paylaş