Soydan’ın içi rahat

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Cumhuriyet Halk Partisi`nde aday belirleme yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

912
Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP`de belediye başkanlığı için gösterilecek adayın hangi yöntemle belirleneceği merak konusu olurken, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise aday belirleme süreci ile ilgili düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. CHP`de aday belirleme yöntemi konusunda herhangi bir gelişme olmadığını belirten Soydan, Çanakkale`de adayın belirlenmesi süreci ne kadar gecikse bile CHP için bir şey fark etmeyeceğini çünkü kent halkının onay verdiği programı uygulayarak çalışan mevcut Çanakkale Belediyesi`nin varlığının referansları olduğunu ifade etti. Soydan; “Çanakkale`de aday belirleme yöntemiyle ilgili bir gelişme yok. 22 Aralık tarihinde parti meclisimiz var. Yöntem zaten parti meclisinden çıkmıyor. Yöntem MYK`dan çıkıyor. MYK sürekli her hafta toplanıyor. Çanakkale`de aday belirleme yöntemi ne zaman açıklanır bu konuda bilgimiz yok. Henüz daha görüşülmedi. Dünkü MYK`da da görüşülmedi” dedi.
 
“CHP için fark etmez”
“Şubat ayında da adayı belirlesek sorun yok, çünkü bizim avantajımız şu anda çalışan mevcut bir belediyemiz var” diyen Soydan; “Geç açıklansa da erken açıklansa da Çanakkale için bir dezavantaj olacağını düşünmüyorum. Çünkü, geçen dönem halkın karşısına programla çıkmış ve bu programı uygulayan bir belediyemiz var. Yani halktan onay alan ve programı uygulayan bir belediye var. O anlamda Ocak ayında ya da Şubat ayında belli olması çok fazla bir şey ifade etmez bizim açımızdan. Bu konuda parti örgütümüzde çalışmalarını sürdürüyor. Biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda CHP zaten halka karşı sorumluluklarının bilincinde, bunu sadece seçimden seçime hatırlayan bir parti değil. Çanakkale halkı da bunun bilincinde. Programı ile stratejik yaklaşımı ile kurumsal bir disipline sahip olan CHP’de süreç, zaman konusunda bir baskı hissetmeden devam etmektedir. Adaylık süreci partimiz yetkili organlarının belirlediği program kapsamında sürerken, bizlerde dinamik yapımızla seçimlere hazır bir partiyiz” şeklinde konuştu.
Paylaş