Soydan’dan termik santral tepkisi

Çanakkale Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü M. Serdar Soydan, TBMM Çevre Komisyonu`nda hem termik santral hem de maden çalışmalarını gündeme getirdi.

725
Karabiga beldesindeki termik santralinin mahkeme kararıyla yapımının durdurulmasına rağmen bölgede çalışmaların devam etmesine tepki gösteren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Geçen toplantıda benim bir ihbarım olmuştu. Çanakkale, Biga ilçesinin Karabiga beldesinde yapımı süren bir termik santral vardı. Mahkeme kararıyla yapımı durduruldu. Buna rağmen çalışmalar devam ediyor. Geçen seferki arkadaşa ihbar etmiştim, tekrar size bunu ifade ediyorum ve bunun sonucunu bekliyorum. Durdurulmasına rağmen hâlâ çalışmalar devam ediyor. Jandarma baskınında da söyledikleri şu: `Ya, bizim arabalarımız boş durmasın diye geziyor çalışma sahasında.` Söyledikleri bu. Orman ve Su İşleri Bakanlığına sormuştum, Bayramiç bölgemizde maden çalışmalarından dolayı birçok köyün suyu zehirlenmişti, içilemeyecek nitelikte raporlar var. Buna rağmen, Bakanlık hiçbir… Tabii, bu konuda Orman ve Su İşleri sorumlu tahmin ediyorum ama size de bu konuda bilgi vermek istiyorum. Bayramiç ilçemizin birçok köyünde yapılan tahlillerde sularının içilemez nitelikte olduğu belirlenmiş ama top özel idareye atıldı. Bakanlık bu konuda ne yapacak?” dedi.
 
“Niye güneş enerjisine ve rüzgâr enerjisine yönelmiyoruz?”
Soydan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben bir şey sormak istiyorum. Biz niye güneş enerjisine ve rüzgâr enerjisine yönelmiyoruz? Bakanlık bu konuda bir şeyler yapıyor mu, yapmıyorsa biz Çevre Komisyonu olarak bu konuda ne yapabiliriz, Türkiye’de güneş enerjisinin ve rüzgâr enerjisinin kullanılması konusunda? Bir de iklim değişikliğinden dolayı biliyoruz ki su kaynaklarımız hızla azalmaktadır. Biz, su kaynaklarımızın üzerine ısrarla niye maden arama ve işletme ruhsatları vermek için uğraşıyoruz?”
Paylaş