havadurum

Soydan’dan TBMM’ye önerge

CHP Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, eğitim ve öğretim ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

691
Dershanelerin geleceğinin belirsiz olması, üniversite sınav sistemi, Anadolu Liseleri sınav sisteminde yaşanan karmaşıklıklar nedeniyle hem öğrencilerin hem de velilerin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıyan CHP Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, verdiği önergede yer alan soruların Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.
 
Soydan; “Üniversite çağına gelmiş 11 ve 12 sınıflarda eğitim gören milyonlarca öğrencimiz ve aileleri eğitim sisteminden kaynaklanan karışıklık ve belirsizlik nedeniyle ciddi sıkıntı yaşamaktadır. Sayın Başbakanın ‘Dershaneleri kapatacağız’ demeçleri ardından, dershanelerde çalışan on binlerce öğretmen, çalışan ve önümüzdeki yıllarda dershanelere devam etmeyi düşünen gençler ve ailelerini tam bir belirsizliğe sürüklenmiştir. Ayrıca üniversite sınavlarının yıl içerisinde farklı tarihlerde, birden fazla yapılacağı açıklamaları da öğrenci ve ailelerine belirsizlik yaşatmaktadır. Eğitim sisteminde tüm bu karmaşa ve belirsizliklere ilave olarak, lise son sınıfta eğitim gören öğrencilerin sınava odaklanmaları amacıyla, farklı şekillerde sağlık raporu veya uzun süreli izinler almak için öğrenciler ve aileler etik olmayan yollara başvurmak zorunda kalmaktadır. Hasta olmayan öğrencilere sağlık raporları verilmekte, hasta olmayan öğrencinin sağlık raporları okullar tarafından kabul edilmektedir. 10 yıllık AKP hükümetleri döneminde görev yapmış tüm bakanların ve bakanlık bürokratlarının bilgisi dâhilinde yaşanan bu karmaşa, bu sorun; sınava hazırlanan, gelecek yaşamı için önemli bir süreci yaşayan milyonlarca gencimizi, ailelerini kaygılandırmaktadır” dedi.
 
Soydan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu doğrultuda; 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında dershanelerin kapatılacağı doğru mudur; Sayın Başbakanın bu demeci doğru değilse bu konuda önümüzdeki yıllardaki uygulama nasıl olacaktır, önümüzdeki yıl üniversite sınav sistemi değişecek midir, farklı tarihlerde birden fazla sınavın yapılacağı doğru mudur? Bugün, bir yıl sonraki sınav sisteminin nasıl olacağı ve dershanelerin kapatılıp kapatılmayacağı kesin olarak bilinmezken, 10 yıldır uyguladığınız eğitim sisteminin, daha doğrusu sistemsizliğinin gençlerimize gelecek için umut vereceğini, hedefi olan, umutları olan yeni bir kuşak yaratabileceğinizi düşünüyor musunuz? Bir yıl sonrası uygulanacak eğitim sistemini belirleyemeyen milyonlarca gencimizin yaşamının en önemli anlarında belirsizliğe ve karmaşaya sürükleyen AKP Hükümetinin görev almış Milli Eğitim Bakanlarının, bakanlığı ciddi bir güven erozyonuna sürüklediğine inanıyor musunuz? Lise son sınıfta okuyan öğrencilerimizin ve ailelerinin sınava hazırlanmak amacıyla sağlık raporu-izin ve devamsızlık karmaşasını nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?”
Paylaş