Soydan’dan iddialara yanıt...

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP’de kongre sürecinde mahalle delegelerinin ilçe binasında seçilmesi noktasındaki eleştirilere yanıt verdi. CHP’de yapılan her seçimin son derece demokratik bir şekilde gerçekleştiğini belirten Soydan, en güvenli yerin CHP olduğunu ifade ederken, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise birlikte hareket ettiği demokrasi platformu üyelerinin seslendirdiği eleştiriler için yorumda bulunmaması dikkat çekti.

759
CHP’de mahalle delege seçimlerinin ilçe binasında yapılması ile ilgili karar bazı tepkileri beraberinde getirdi. Katılımcılık ve demokratik işleyiş adına bu kararın seçimlere gölge düşüreceğini iddia eden bazı CHP’li üyelere çağrıda bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, tepkilere neden olan karara son noktayı koydu.
 
CHP’de yapılan her seçimin son derece demokratik bir şekilde gerçekleştiğini belirten Soydan, en güvenli yerin CHP olduğunu söyledi. Bu tür seçimlerde partililerin rahatsızlık duymaması gerektiğini ifade eden Soydan, örgütün aldığı bu karara saygı duyduğunu kaydetti.
 
Soydan; “CHP’de hiç kimse rahatsızlık duymamalıdır. Yıllardır bu parti binasında yapılır. CHP’liler parti binasında yapılmasından rahatsızlık duymuyor. CHP’de yapılan seçimler son derece demokratik seçimlerdir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bugüne kadar böyle olmuştur bundan sonra da böyle devam edecektir. CHP Merkez İlçe böyle bir karar almıştır. Örgütün aldığı karara saygı duyuyorum. CHP’de bu yüzden rahatsızlık duyanlar varsa o onların sorunudur. Hiç kimse CHP’de rahatsızlık duymasın. İnsanlar, parti binasını öğrensinler. Parti binasının nerede olduğunu görsünler. Parti binasını görmeden partiye üye olanlar en azından parti binasını görmüş olurlar. Bu anlamda örgütün aldığı karara saygı duyuyorum. Bundan hiç kimse rahatsızlık duymasın. Ben rahatsızlık duymuyorum” dedi.
 
Öte yandan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise, parti içi tartışmalar ve kongre takvimiyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.
Paylaş