havadurum

Soydan’dan hemşerilerine ziyaret

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soyda, Ezineliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

380
Ziyarette konuşan Soydan, kendisinin de bir Ezineli olduğunu ifade ederek derneğe çalışmalarında başarılar diledi. “Daha önce ziyaret etmek istedim” diyen Soydan, “Fakat bir türlü fırsat bulamadım. Bugüne kısmetmiş” dedi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Tan ise Soydan’ın ziyareti nedeni ile çok mutlu olduklarını ifade etti.
 
Tan, Dernek ile ilgili Soydan’a bilgi verirken derneği çalışmalarından da bahsetti. Ezine’ye ait 1920-1930’lu yıllarında çekilen fotoğrafları Soydan’a gösteren Tan, Soydan’a o eski dönemlere ait kalabalık bir kitlenin ve “CHP Halk Kürsüsü” önünde çekildiği fotoğrafı verdi. Tan; “Ezineli olarak Çanakkale’den dört milletvekili çıkardık. Bunların ikisi Cumhuriyet dönemindeydi. Biri Doğru Yol Partisi’nden Süleyman Ayan idi. Sonuncusu ise bilindiği gibi Serdar Soydan’dır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Derneğimize katkıları olan biridir. Ne zaman istesek kendisine ulaşma imkanımız var” dedi. Tan ayrıca derneğe yaptığı katkılar nedeni ile Soydan’a bir de plaket verdi.
 
Soydan, ise fotoğraf ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Bu fotoğrafı genel merkeze götüreceğim. CHP’nin tarihine dil uzatanlar, CHP’yi baskıcı olarak niteleyenler gerçek demokrasi örneğini bu fotoğrafla görecektir. Halkın söz sahibi olduğu, sorunlarını dile getirebildiği yegane dönem CHP dönemidir. Bu fotoğraf bugün ortaya atılan asılsız suçlamaların karalamaların olduğu bir dönemde çok anlam taşımaktadır” diye konuştu.
Paylaş