havadurum

Sosyal Belediyecilik...

Çanakkale Belediyesi`nin sosyal kapsamlı hizmetlerinden biri olan Duş ve Çamaşır Merkezi, Barbaros Mahallesi Troya Caddesi Arma Sokak`ta hizmet veriyor. Başta öğrenciler olmak üzere, gündelik yaşamlarında duş ve çamaşır yıkama olanağı bulamayan kentlilere yönelik olarak hazırlanan ve sosyal bire proje kapsamında düzenlenen Duş ve Çamaşır Merkezi, Belediyeciliğin sadece yol yapımı olmadığını da kanıtlar nitelikte…

632
 
 
Çanakkale Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl kente kazandırdığı bir diğer merkez de Duş ve Çamaşır Merkezi oldu. Troya Caddesi’nde hizmet veren merkezden, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Mahalle Muhtarlıklarının yönlendirdiği ve kişiler yararlanıyor. İki kat ve bir bodrum katından oluşan merkezde tamamen ücretsiz olan hizmetin, dar gelirli ya da çeşitli nedenlerle duş ve çamaşır yıkama imkanı bulamayan öğrenci ve kentliler tarafından kullanılmakta. Merkezde kontrolün sağlanabilmesi açısından kart sistemi uygulanırken, gerekli koşulları sağlayan kentlilerin kart sistemi ile birlikte merkezden haftada bir kez olmak üzere ayda dört kez yararlanabildiği açıklandı.
 
 
Sosyal kurumlarla işbirliği sağlandı
Duş ve Çamaşır Merkezi kullanımı için İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Mahalle Muhtarlıklarının yönlendireceği ve evlerinde ya da kaldıkları mekanlarda yapılan tespitler neticesinde kişilerin kart başvurusu onaylanmakta. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Sosyal kurumlarımızla işbirliği içerisinde merkezimiz kullanılmaktadır. Çanakkale, öğrenci ağırlıklı bir kent olduğu için onların ihtiyacı olacağını düşünüyoruz. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin yanı sıra, evde kalan ancak yapılan tespitlerde evlerinde çamaşır yıkama imkanı olmayan öğrencilerimiz de burayı kullanabilmektedir. Yine sosyal kurumların yönlendirmesiyle, imkanı olmayan kentlilerimiz de bu alandan ücretsiz olarak faydalanabilmektedir” dedi.
 
 
Merkezde neler var?
Çanakkale Belediyesi Duş ve Çamaşır Merkezi`nde kişisel bakım ve hijyen açısından herşey düşünülmüş durumda. Kentlilerin ihtiyaçlarına yönelik, üç adet çamaşır makinesi, üç adet kurutma makinesi, ütü ve ütü masalarının yanı sıra, farklı katlarda erkekler ve kadınlar için dörder adet duş kabinleri bulunuyor. Televizyon ve kütüphanenin bulunduğu bekleme odasının da yer aldığı merkezde, havlu, sabun, şampuan, tarak, traş ve diş seti gibi kişisel bakım ve duş malzemeleri de ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Duş ve Çamaşır Merkezi`nden Pazartesi hariç haftada bir kez olmak üzere ayda toplam dört kez yararlanılabilmekte.
 
 
Sosyal Market
Çanakkale Belediyesi’nin bir diğer projesi de ‘Sosyal Market’… Yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak, yoksulluğun azalması, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmak adına geliştirilen “Sosyal Market”, toplumsal dönüşüm projesi olarak karşımıza çıkıyor. Kent içerisinde ihtiyacından fazla, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikte olan veya kullanılmamış ayni yardıma elverişli eşyalara sahip kişilerden bu eşyaların toplanması, kullanılabilir hale getirilmesi ve kent içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacını taşıyan Sosyal Market’e, 0286 217 89 15 no’lu telefondan ulaşılabilir.
Paylaş