havadurum

Soruşturmalarda öğrenciler kullanılıyor iddiası

ÇOMÜ’de öğretim üyeleri için açılmış soruşturmalar ile artan baskı, üniversitede bir türlü suların durulmadığı yorumlarına yol açtı.

765
Öğrencilerin atılan işçilere sahip çıkması nedeniyle başlatılan öğrenciler üzerindeki soruşturmalar şimdi de “siyaset yapıyor” gerekçesi ile öğretim üyeleri nezdinde başlatıldığı iddia ediliyor. Öğretim üyeleri için başlatılan soruşturmalar için öğrencilerin ifadelerinin alınması dikkat çeken olaylar arasında.Görevden almalar, tayinler, soruşturmalar trafiğinin yoğunlaştığı ÇOMÜ’nün Türkiye’nin “en özgür üniversitesi” olma konusundaki iddiası yaratılan bir paradoks olarak kamuoyunun gündemine girdi.
 
Öğrencilerin ifadesi alınıyor
Çeşitli nedenler ile yönetimin ‘kendilerinden’ görmedikleri öğretim üyeleri için açtıkları soruşturmalarda öğrencilerin ifadelerinin alınarak onlarında bu sürecin bir parçası olarak geliştirilen durum öğrenciler arasında panik yarattı. Öğrenciler böyle bir soruşturmanın bileşeni olmak istemediklerini böylesi bir girişim ile aynı zamanda yönetimin baskısı altında kaldıklarını hissettiklerini belirttiler. ÇOMÜ’de geliştirilen soruşturma furyası akademik huzuru da olumsuz etkilemekte ve tedirginlik ortamının geliştiğine dikkat çekiliyor...
Paylaş