havadurum

Sorular boşuna mı soruldu?

Milletvekilleri, 24. yasama döneminde 5 bin 266 soru önergesini zamanında cevaplandırmadı. Bu konuda rekor Başbakan`da. Başbakan Erdoğan, yazılı soru önergelerinden 722`sini süresi geçtikten sonra yanıtladı, 269`unu ise yanıtlamadı. Bu bağlamda, TBMM’yi soru önergesine boğan CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan’ın da çok sayıda soru önergesine cevap verilmedi.

461
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanı Mehmet Sağlam, 24. yasama döneminde 1 Ekim 2012 tarihi itibarıyla 5 bin 266 yazılı soru önergesinin süresi içinde cevaplandırılmadığını belirtti, "Bunlardan 4 bin 141 adedi süresi geçtikten sonra cevaplandırılmıştır" dedi.
 
Rekor Başbakan Erdoğan`da
Sağlam`ın verdiği bilgiye göre, rekor Başbakan Erdoğan`da. Başbakan, 722 soru önergesini süresi geçtikten sonra cevapladı. 269`unu ise yanıtsız bıraktı. Sağlık Bakanı`na yönelik soru önergelerinden 32`si süresi geçtikten sonra cevaplanırken 265`i cevaplandırılmadı. Adalet Bakanı ise 281 önergeyi süresi geçtikten sonra yanıtlarken 48`ini cevaplandırmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 152 önergeyi süresi geçtikten sonra cevaplarken, 39 önergeyi ise yanıtlamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı`nın süresi geçtikten sonra cevapladığı önerge sayısı 224, cevaplandırmadığı ise 8. Dışişleri Bakanı`nın süresi geçtikten sonra cevaplandırdığı 28, cevaplandırmadığı ise 79.
 
“Önergelerimize hala cevap verilmedi”
CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Çanakkale ile ilgili soru önergelerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. TBMM’yi adeta soru önergesi yağmuruna tutan CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan’ın da çok sayıda soru önergesine cevap verilmediği ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP’li vekiller Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, çeşitli konular hakkında TBMM’ye çok sayıda soru önergesi sunduklarını, ancak bazı önergelere hala cevap alamadıklarını ifade ettiler. Şu ana kadar çok sayıda soru önergesine cevap verilmediğini anımsatan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğum ve şu ana kadar cevap verilmeyen çok sayıda soru önergem var. Soru önergeme cevap verilmeyen çok, zamanında cevap verilmeyen de çok. Doğru cevap verilmeyende çok” dedi.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “TBMM’ye verdiğim soru önergeleri arasında cevap beklediklerim var. Ancak süresi geçen yok” diye konuştu.
Paylaş