Sokaklar mezbaha gibi

Kurban Bayramı`nın birinci günü Çanakkale`de yine benzer manzaralar yaşandı. Kurban kesim yerinde kurbanlıklar, küçük çocukların gözleri önünde kesilirken, kurban kesim kurallarına uymayan vatandaşlar ise açık alanlarda kurbanlıklarını kesmesi nedeniyle sokaklar mezbahaneye döndü.

2131
 
Çanakkale`de bayramın birinci günü tüm uyarılara ve yasaklara rağmen boş arsalar ve sokak aralarında kaçak kesim yapılırken, kurban kesim yerinde ise çocuklara kurbanlıkların kesim anı saniye saniye izletildi. Açık alanlarda kurbanlıkların kesilmesi ve çocukların gözü önünde kesim yapılması kentte tepkilere neden oldu. Kurban Bayramı`nın birinci gününde Çanakkale`nin bazı sokakları adeta mezbahaları andıran görüntülere sahne oldu. Tüm uyarılara rağmen belediyelerin gösterdiği kurban kesim yerini kullanmayan vatandaşlar, kurbanlarını açık alanlarda kesti.
 
 
Aynı manzaralar yaşandı
Her Kurban Bayramı’nda görmeye alıştığımız manzaralar, bu yıl bayramın ilk gününde de tekrarlandı. Günler öncesinden yetkililerin uyarılarını dikkate almayarak kurbanlıklarını açık alanlarda kesen vatandaşlara tepki gösterildi. Belediyenin izin verdiği kesim alanını tercih etmeyen vatandaşlar bu bayramda da yasaklara aldırış etmezken, uyarılara uymayan vatandaşlara ceza kapıda gibi gözüküyor.
 
 
Çocukların gözü önünde kanlı kesim
Kurban kesim yerinde ise kurbanlıklar, küçük çocukların gözleri önünde kesildi. Kan gölüne dönen kesim yerinde, kurbanlıkların çocuklara tutturulması ise pes dedirtti. Uzmanların küçük çocukların kurban kesilirken görmemesi gerektiği uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, kan gölü manzaralarına çocukların tanık olmasına neden oldu. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da bu tür olumsuz manzaraların yaşanması Çanakkale`ye yakışmıyor.
Paylaş