Sokağa çıkıyor

KESK, TMMOB ve TTB`nin organize ettiği `Büyük Çanakkale Yürüyüş ve Mitingi`nde Çanakkale halkı; yolsuzluklara, yasaklara, yoksulluğa ve yüzsüzlüğe karşı seslerini yükseltecek.

1185
AKP hükümetine karşı tepki göstermek amacıyla meydanlara inecek olan Çanakkale halkı, 18 Ocak Cumartesi günü saat 12.30 da eski Salı Pazarı`ndan başlayacak olan `Büyük Çanakkale Yürüyüşü ve Mitingi`nde buluşuyor. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç ile Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türker Savaş`ında yer aldığı basın açıklamasında konuşan Çanakkale Tabip Odası Üyesi Gül Eda Erensoy; düzenlenen mitingte Çanakkale halkıyla birlikte rüşvete, talana, kayırmacılığa, sürgünlere, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı ses yükselteceklerini söyledi. 18 Ocak 2014 Cumartesi Günü saat 12:30`da eski `Salı Pazarı`ında buluşacaklarını ifade eden Erensoy, tüm Çanakkale halkını mitinge davet etti. Erensoy; “Haziran 2013, Gezi parkında başlayan ve tüm Ülkeyi saran eylemlerle bu Ülke halkı kendisine nasıl yaşaması gerektiğinin dikte ettirilemeyeceğini göstermiştir. Halk, bu yaşam ve bu Ülke benim diye haykırmış, bu ülkede onuruyla, kendi verdiği kararlar doğrultusunda yaşamımı sürdürme istencini ve direncini göstermiştir. Emperyalizmin uşakları gerici güçler faşist saldırılarla gençlerimizi katletmiş, onlarcasını yaralamış ve kör etmişlerdir. 17 Aralık 2013 tarihinde ise Haziran ayında emekçi halka iktidarın neden bu denli şiddetle ve faşizan yöntemlerle saldırdığı, neden halktan korktuğu ortaya çıkmıştır. Açgözlü gerici egemen güçler, yedikleri yetmeyince pastadan daha fazla pay kapma kavgasına düşmüşler ve böylece tüm kirlilik ortaya dökülmüştür. Bunlar tahmin edilmeyen şeyler değillerdi elbet. Ancak 17 Aralık`ta her şey ortalığa saçıldı. Bu Ülkede akşam aç yatağa giren insanlar varken; bu Ülkede yoksulluk nedeniyle ölüme mahkum olan insanlar varken bakan çocuklarının evlerinde para kasaları, para sayma makineleri, banka müdürlerinin evlerinde, ayakkabı kutularında ise milyon dolarlar ortaya çıktı. Rüşvet, talan, yolsuzluk Cumhuriyet tarihinin hiç bir döneminde bu denli ortaya saçılmamıştı” dedi.
 
“Bunun adı darbeden başka bir şey değildir”
“Her şey bu denli somutken iktidar, yolsuzlukların üzerini kapatmak için hukuksuz bir şekilde emniyete ve yargıya müdahale etmiştir” diyen Erensoy; “Bunun adı darbeden başka bir şey değildir. Bu halk bu güne kadar yargının sesini duymamıştı. Bu halk bu güne değin HSYK`nın adını bilmezdi. Ancak AKP son 12 yılda Türkiye Cumhuriyeti`nin tüm kurumlarını tartışmalı hale getirmiştir. Bu tartışmalar, bu hukuksuzluk, bu adaletsizlik halkımızın kurumlara güvenini temelden sarsmıştır. ABD tarafından deliğe süpürülmeyip kullanılan AKP, birde patronunun arkasından iş çevirmeye kalkınca olanlar olmuştur. AKP ABD`nin de desteğini yitirmiş, bu nedenle de ülke içersinde hırçınlaştıkça hırçınlaşmış, kabalaştıkça kabalaşmıştır. İktidarın uygulamaları faşizmden başka bir şey değildir. AKP`nin ve gerici güçlerin özellikle düzeni sorgulayan sivil toplum kuruluşlarına baskısının ve zulmünün nedeni anlaşılmıştır. Türkiye`yi paylaşan AKP ve gerici güçler, bu paylaşımın arkasındaki yolsuzlukları, talanı, kıyımı ve halkımızın yoksullaşması ortaya çıkar telaşıyla baskılarını, zulümlerini artırdıkça artırmışlardır” şeklinde konuştu.
 
“Halk ile birlikte sesimizi yükselteceğiz”
Çanakkale halkıyla birlikte rüşvete, talana, kayırmacılığa, sürgünlere, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı tepki göstereceklerini kaydeden Erensoy şu şekilde konuştu: “AKP ve bir zamanlar yandaşı şimdi ise düşmanı gerici güçler muz cumhuriyetlerinde dahi görülmeyecek uygulamalara imza artmaktadırlar. Ancak Gezi parkı eylemlerinde onuru için, demokrasi için, emeği için sokaklara dökülen halk muz cumhuriyeti halkı değildir. İktidarı paylaşan gerici güçlerin telaşı bunu anlamaya başlamalarındandır. KESK, TMMOB ve TTB olarak Çanakkale`den de yolsuzluklara, yasaklara, yoksulluğa ve yüzsüzlüğe karşı sesimizi yükseltmek için 18 Ocak 2014 Cumartesi Günü Saat 12:30`da eski "Salı Pazarı"ında buluşuyoruz. "Büyük Çanakkale Yürüyüş ve Mitingi"nde, Çanakkale halkıyla birlikte rüşvete, talana, kayırmacılığa, sürgünlere, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı sesimizi yükselteceğiz.”
Paylaş