havadurum

Şoförlerden Soydan’a yoğun ilgi

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, ziyaret ettiği şoför esnafının sorunlarını dinledi. Geçen hafta da Milletvekili Soydan TBMM’sinde şoförlerin sorunları konusunda soru önergesi vermişti.

516
Kamyon Garajı’nda yer alan Çanakkale Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’a şoförler yoğun ilgi gösterdi. Kooperatif hizmet binasında şoförler ile bir araya gelen CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan yaptığı açıklamada, CHP olarak şoförlerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.
 
Her platformda şoför esnafının sorunlarını dile getirdiğini belirten Soydan; “Şoförlerin yaşadığı sorunları biliyoruz. Muhalefet milletvekili olarak şoförlerin sorunlarını çözme için AKP iktidarını hep sıkıştırıyoruz. AKP hükümetinin şoför esnafının sorunlarını çözme gibi bir derdi yok. Bütün derdi kendi etrafındakileri korumak ve kollamak. Ama sorunların çözümü noktasında iktidarı zorlayacağız. Bu noktada da elimizden gelene yapacağız. Mecliste şoför esnafının sorunlarını dile getiren bir önerge de verdim. Bunun peşini de bırakmayacağım. Sorunlarınızın sonuna kadar da takipçisi olacağım. CHP olarak sorunlarınıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“Şoförlerin üzerinden para kazanma”
Çanakkale’de hizmet veren şoför esnafı, başta AKP’li vekiller başta olmak üzere GESTAŞ yetkililerine isyan etti. 10 yıldır iktidarda olan AKP’nin Çanakkale Milletvekillerinin seçimler dışında kendilerini ziyaret etmediğini ifade eden şoförler, ayrıca kent merkezi içine giremedikleri araçlarıyla gittikleri Kepez Limanı’nda bazı sorunlar yaşadıklarını dile getirdiler.
 
Şoför esnafının geçişler ile ilgili yaşadığı sorunları dinleyen CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, araç geçişlerini sağlıklı bir şekilde sağlamakla görevli olan GESTAŞ’ın Kepez Limanı’nda sorun yaşayan şoför esnafının üzerinden para kazanmaması gerektiğini kaydederek şu şekilde konuştu: “GESTAŞ para kazanan bir kurumdur. Dünyanın parasını kazanıyor. GESTAŞ gibi hizmet veren bir şirketin birinci görevi para kazanmak değildir. Birinci görevi araç geçişlerini en iyi şekilde sağlamaktır. İyi işler yaptılar ama hükümet şoför esnafının tepesine binmiş, bir de GESTAŞ olarak sen bineceksin. Kepez Limanı’nı kamyoncu esnafına tahsis edeceksin. Günde iki sefer yapmayacaksın. Günde 5 sefer yapacaksın. Ancak fırsatçılık yapıp fiyatı da fazlalaştırma. Oradan da para kazanma. Çünkü, GESTAŞ vergi rekortmeni bir şirket. GESTAŞ’ın öncelikli görevi bu geçişleri sağlıklı bir şekilde sağlamaktır.”
 
 
Paylaş