havadurum

Sizin özgürlük anlayışınız bu mu?

ÇOMÜ`lü öğrenciler dün Eğitim Fakültesi önünde yaptıkları basın açıklamasında hem yaşam mücadelesi varan Metehan Tuna Göre olayını hem de ÇOMÜ`de önceki gün yaşanan olayları kınadı. Öğrenciler, ÇOMÜ yönetimine seslenerek, “Yaptığınız her basın demeçlerinde, televizyon programlarında ÇOMÜ’nün Türkiye’nin en özgürlükçü üniversitesi olduğunu söylüyorsunuz. Sizin özgürlükten anladığınız üniversite öğrencilerini üniversitelere sokmamak mıdır?” dediler.

934
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde önceki gün yaşanan olayları protesto eden öğrenciler Üniversite yönetimini de eleştirdiler. “Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde daha önce de çok defa üniversitelilere pusu kuran ve birçok üniversitelinin yaralanmasına neden olan, üniversitenin Öğrenci Derneği`nde örgütlenen faşist grup 21 Eylül Pazar günü bir üniversiteliye daha saldırdı” denilen açıklamada “Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi olan Öğrenci Kolektifleri üyesi Metehan Tuna GÖRE 21 Eylül pazar günü Kalkınma Mahallesi`nde bulunduğu bir sırada faşistlerin saldırısına uğradı. Daha önce de aynı kişiler tarafından saldırıya uğramış okul yönetimi ve Trabzon Emniyet`ine suç duyurusunda bulunan Metehan Tuna Göre herhangi bir sonuç elde edememişti. Yolda yürümekte olduğu sırada Alperen MERGEN ve etrafındaki faşist çete tarafından yaralanan üniversiteli darp raporu almak üzere hastaneye gitmesinin ardından acilen yoğun bakıma alındı. Doktorların beyin kanaması teşhisi koyduğu Metehan Tuna Göre aynı gece ameliyata alındı. Bizlerde bununla ilgili dün ÇOMÜ Anafartalar yerleşkesinde bir basın açıklaması yapmak istedik. Ama ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Fevzi Uğur’un talimatıyla üniversiteliler üniversiteye alınmadı. Ve yine üniversiteliler üniversiteye girmek istedikleri için Rektör Yardımcısı Feyzi Uğur’un saldırı talimatı ile özel güvenlik birimleri ve çevik kuvvet üniversitelilere saldırdı” ifadelerine yer verildi.
 
ÇOMÜ yönetimini eleştirdiler
“Yaptığınız her basın demeçlerinde, televizyon programlarında ÇOMÜ’nün Türkiye’nin en özgürlükçü üniversitesi olduğunu söylüyorsunuz” diyen öğrenciler, “Sizin özgürlükten anladığınız üniversite öğrencilerini üniversitelere sokmamak mıdır? Ali İsmaillerin Berkinlerin katilleri üniversitelere elini kolu sallayarak girerken üniversitelileri okula almamanızın nedeni nedir? Üniversitelilere özel güvenlikleri ve polisleri saldırtan Çomü Yönetimi akademisyen, bilim insanı kimliğinizi nerede kaybettiniz?” dediler.
 
Olayların bilançosu; 8 öğrenci yaralandı
önceki gün yaşanan olaylara da değinen ÇOMÜ`lü öğrenciler, 8 arkadaşlarının yaralandığını ifade ettiler. Yapılan açıklamada “Dünkü (önceki gün) saldırıda 2 arkadaşımız beyin travması geçirdi, 6 arkadaşımız vücudunun çeşit yerlerinden darp edildi. Yine bir Ali İsmail Korkmaz olayı yaşatılmaya çalışıldı. Ama bizler buna izin vermeyeceğiz arkadaşlarımızın katledilmesine `artık yeter` diyoruz. Yıllardır üniversitelilerin mücadelesine yapılan bu saldırılar bizi baskılamıyor, tersine mücadele azmimizi pekiştiriyor. Bu saldırıyı yapanlardan, faşizmden hesabı mücadele ederek faşizme ve AKP’ye üniversitelerimizi dar ederek soracağız” şeklinde konuştular.
Paylaş