Siyasilerden 29 Ekim mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile siyasiler mesaj yayınlamaya devam ediyor. Dün de CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, CHP`li Kepez Belediye Meclis üyesi Ali Aygün ve İl Genel Meclisi üyesi Hasan Hüseyin Aytop da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nı kutladılar.

921
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilen Cumhuriyetin 91`inci yılı ve Cumhuriyet Bayramı nedeni ile açıklamada bulunan siyasiler, Cumhuriyetin önemine dikkat çektiler. Kurtuluş savaşı yıllarında verilen mücadelelerin sonucunda kurulan cumhuriyetin, laik sistemde önemli kazanımları olduğunu ifade eden siyasiler, bu dönemde bu kazanımların teker teker kaybedildiğine dikkat çektiler.
 
Aytop, 29 Ekimi kutladı
Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Aytop, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve onurunu yaşamanın sevinci içerisindeyiz. Cumhuriyetimiz, milletimizin azim ve kararlılığını gösteren büyük bir eserdir. Kurtuluş Savaşı sonrasında, büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak ve ilerletmek, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır. Bu konuda başta hükümetimiz olmak üzere herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve Çanakkale halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutlarım” dedi.
 
“Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklar”
CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, ise 29 Ekim nedeni ile yayınladığı mesajında, “Egemenliğin asıl sahibi olan halkın fikirlerini serbestçe ifade ettiği, hukuk devleti ilkesi ile adaletin teminat altına alındığı demokratik cumhuriyetler, ırk, din, dil ayrımı gözetmeden herkesin ortak iradesiyle oluşturduğu, eşit ve özgür yaşadığı, gelir dağılımında adaletin ve toplumsal refahın sağlandığı yönetim biçimleridir. Cumhuriyetimizin de bu ilkelerden ödün vermesi düşünülemez.Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlık, çağdaşlık, ümmetten millete geçiş anlamına gelmektedir. Ne yazık ki günümüzün iktidarı da Cumhuriyeti içine sindiremeyenler de gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya, yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar. Bu konuda sinsi sinsi girişimlerini sürdürüyorlar. Çok iyi biliyoruz ki dün emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşalarının topraklarımızı işgal ettiği şartlarda bile mitingleri, yürüyüşleri engelleyemeyenler gibi bugün de Cumhuriyete, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar, Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkla birlikte Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız ve yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Cumhuriyetin kazanımları yok edilmeye çalışılıyor”
CHP`li Kepez Belediye Meclis üyesi Ali Aygür ise, cumhuriyetin kazanımlarının her geçen gün yok edilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 91.yılını gururla, mutlulukla, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Bu duygularımızın haklı nedeni, Cumhuriyetimize, yönelik içten ve dıştan tehditlere, saldırılara milletimizin kararlılıkla karşı durması, laik cumhuriyetimiz, ulusal birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz konusundaki duyarlılığıdır.Cumhuriyet, bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık için; dinimizi, geleneklerimizi özgür bir şekilde yaşamak için, bu vatanda tek sözün millete ait olduğunu Dünyaya duyurmak için verdiğimiz büyük mücadelenin adıdır. Cumhuriyetin ve kazanımlarının her geçen gün yok edilmeye çalışıldığı bugünlerde, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi içeride ve dışarıdaki hainlere gösterme günüdür. Milli bayramların kutlanmasını halkımızın elinden almaya çalışanlar, Cumhuriyeti tahrip etmek isteyenler, zayıflatmak için uğraş verenler emellerine ulaşamayacaklardır. Bu zor günleri, laik, demokratik Cumhuriyetten ve Atatürkün aydınlık yolundan ayrılmaksızın aşacağımıza inanıyorum. 91.yıl sadece bir bayram kutlaması değildir, bizler Cumhuriyetin geleceğimiz ile buluşturulması sorumluluğunu taşımaktayız. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Paylaş