havadurum

Siyasilerden 19 Mayıs mesajları

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, MHP İl Başkanı Efkan Erkan ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Erkol, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

1087
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “19 Mayıs 1919 Türk Halkı için çok önemli bir gündür. Bu gün; Türk Halkının kaderinin belirlendiği, Örgütlenip toparlanmasını, Düzenli ordusunu kurarak Emperyalist güçlere karşı verilen Bağımsızlık savaşının yolunda atılmış en önemli adımın adıdır.
 
Bu gün sadece Türk Halkı için değil, aynı zamanda dünyanın tüm mazlum halklarının örnek aldığı Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelesinin fitillerinin yakıldığı çok önemli bir gündür. 19 Mayıs’ın Türk Halkı için bir başka bir önemi daha vardır. O da; Tüm dünyanın gıpta ile baktığı, Dünya Lideri Mustafa Kemal Paşa’ya Atatürk olma yolunu açarak, Türk Halkına armağan eden, Gururla, minnetle, onurla andığımız gündür. İşte, Türk ulusu için bu kadar önemli olan bu günü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, canından çok sevip, vatanı emanet ettiği en çok güvendiği Türk Gençliğine armağan etmiştir. Bu güvenine layık olan Türk Gençliği de; Önüne hangi engel çıkarılarsa çıkarsınlar,  bu günü yok saymak isteseler de, kutlanmasını engellemeye çalışsalar da, ONA yakışır bir şekilde, bir an olsun aklından çıkarmadan, yolundan ve izinden çıkmadan, Atasını anarak ve anısını yaşatarak gelecek kuşaklara da aktarmak üzere her yıl 19 Mayıs’ı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlayacaktır.
 
Sevgili Gençler, bizlere bu onurlu ve şerefli günleri yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarının manevi huzurlarında saygılarımla eğiliyor bu vatan uğruna canlarını seve-seve veren nice isimsiz kahramanlarımızı da rahmet ve minnetle anarak, Atamızın en çok güvenip, geleceğimizi ve Vatanımızı emanet ettiği sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını kutluyorum” dedi.
 
 
Gökhan’ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da bir mesaj yayınladı. Mesajına “Laik Demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk` ün yanında tek yürek ve tek vücut olmuş insanımızla, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve tam bağımsızlığı yolunda kurtuluş mücadelesini başlattığı çok anlamlı bir gün olan 19 Mayıs 1919`un üzerinden 93 koca yıl geçti” diyerek başlayan Başkan Gökhan; “93 yıl boyunca ülkemiz bilimden sanata, spordan edebiyata her alanda çok önemli yollar, insanımız aydınlanma yolunda çok ciddi aşamalar kat etti ve kendisine geçmişte yaşanan zor ve mücadeleli yıllardan miras kalan bayramlarını hiç unutmadan, unutturmadan coşkuyla kutlamayı sürdürdü. Ulusal bayramlarımız insanımızı bir arada tutan mayamız oldu, bir olma birlikte olma hislerimizin perçini oldu. 19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK` ün yaydığı inanç ve kararlılıkla başlayan Milli Mücadele`nin, insanımızın el ele vererek kuracağı aydınlık geleceğin başlangıcının tarih sayfalarına yazıldığı gündür. Bugünü daha önemli ve değerli kılan bir başka yan ise, bugünün  Atamızca geleceğin gerçek sahipleri ve koruyucusu gençlerimize armağan edilmiş olmasıdır. Türlü imkansızlıklara rağmen geçmişte verilmiş büyük mücadelelerin ardından kavuştuğumuz aydınlığa hiç gölge düşmemesi, daima kazanımlarımızın savunucusu  ve koruyucusu olmamız temennisiyle bugünün ve geleceğin gerçek sahipleri gençlerimizin, halkımızın bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum” dedi.
 
 
Erkan’ın mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Efkan Erkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erkan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 93. yıldönümünü haklı gurur, ancak buruk bir sevinçle karşılamış bulunmaktayız. Bu burukluğun en temel sebebi ise; sorumluluk mevkiinde bulunan siyasi iradenin, yabancı güçlerin olağan ve sıradan bir hale gelen müdahale ve dayatmalarına telafisi zor fırsat vermesi ve buna durmadan zemin hazırlamasıdır. 19 Mayıs, dünyadaki ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin simgesidir. 19 Mayıs zulme, eziyete, işgal ve istilaya başkaldırışın timsalidir. 19 Mayıs bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliği, tekliği ve asla vazgeçilmezliğidir. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti`nin müjdesidir. Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanan bu tarihi günde; geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine inancım tamdır. Milletimizin karşı karşıya olduğu tehditler ve çevreleyen tehlikeler; gençlerimizin milli nitelikli tepkileri sonucunda tıpkı 93 yıl önce olduğu gibi sonuçsuz kalacağını hıyanet emelleri taşıyanlar çok iyi bilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919"un 93. yıldönümünde; başta Çanakkaleli hemşeri’lerim olmak üzere tüm Türk coğrafyasının, Atatürk"ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı"nı” içtenlikle kutluyor; kutsal vatanımızı muhteşem bir mücadele sonucunda istilacılardan kurtararak bizlere emanet eden büyük Atatürk"ü, ülkü arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”
 
 
Erkol’un mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Emine Erkol, 19 Mayıs 1919 tarihini unutturmak isteyenlere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini bildirdi. Tarihe altın harflerle yazılan 19 Mayıs 1919 tarihinin sonsuza kadar yaşayacağını belirten Erkol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919, bu tarih ile Türk Ulusunun tarihi tersine düşmüştür. Türk ulusunun işgal edilemeyeceği, esaret altına alınamayacağı dünyaya haykırılmıştır. 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan özgürlük ateşi tüm yurdu sarmıştır. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Atatürk Türk gençliğini çok seviyordu. Türk gençliğine olan inancı ve güveni nedeniyle 19 Mayıs’ı gençlere bayram olarak armağan etti. Atatürk’ün armağan ettiği gençliğe büyük görevler düşmektedir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak Türk gençliğinin ve vatanını seven herkesin görevidir. Cumhuriyetin temel değerlerini sonuna kadar korumaya kararlıyız. Türk gençliği vatanımızı Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşayacaktır.  Atatürk’ün bir söyleşisinde “Ben 19 Mayıs 1919’da doğdum” demiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve atamız o gün doğdu. Cumhuriyet Halk Partisi 19 Mayıs 1919 tarihini unutturmak isteyenlere karşı kararlılıkla mücadelesini verecektir. Tarihe altın harflerle yazılan 19 Mayıs 1919 sonsuza kadar yaşayacak.”
Paylaş