havadurum

Siyasilerden 1 Mayıs mesajları

380

 Tüm dünya da birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile Çanakkaleli siyasetçiler gazetemiz Çanakkale OLAY’a 1 Mayıs mesajı verdiler. CHP Çanakkale Milletvekilleri Avukat Muharrem Erkek ile Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, tüm işçilerin bayramını kutlarken, 16 Nisan’da yapılan Anayasa referandumuna değinerek, ‘hayır’ vurgusunda bulundular. 1 Mayıs nedeni ile açıklamada bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek “1 Mayıs’ın ülkemizin tüm meydanlarında coşku ile özgürce kutlanması gerekir. Ama maalesef, bugün bu mümkün olmuyor. Daha dün, İstanbul’da biz Taksim Meydanı’nı 1 Mayıs’a açtık diye övünenler, bugün bir çok meydanı, işçilere, emekçilere, demokrasi ve özgürlük için 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenlere kapatıyorlar. Türkiye, demokrasiden ve Özgürlüklerden hızla uzaklaştı. Son yıllarda yaşadığımız fiili tek adam rejimi ki, 16 Nisan ile beraber buna bir meşruiyet de kazandırmak istiyorlar. Ülkemizi hızla felakete sürüklüyor. Emek, bizim için en yüce değerdir. Tüm sosyal demokratlar için, tüm vicdanı olan, adalet duygusu olan insanlar için en yüce değerdir. Biz, özgürlük, eşitli, adalet için mücadele ediyoruz ve mücadele etmeye halk ile birlikte, emekçiler ile birlikte devam edeceğiz. Türkiye’nin tek adam rejimine değil, demokrasiye ihtiyacı var. Türkiye’nin otoriterleşmeye değil, özgürleşmeye ihtiyacı var. Biz, barışa, uzlaşmaya dayalı demokratik bir Cumhuriyet istiyoruz.  Ama birileri, çatışmaya dayalı, otoriter bir Cumhuriyet istiyor. Emekçiler de buna Meydanlarda ‘Hayır’ diyor” dedi. 


“İşçi ve emekçimizin yanında olacağız”
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, 1 Mayıs nedeni ile yaptığı açıklamada; “Bugün 1 Mayıs işçi ve emekçinin bayramı. O yüzden Çanakkale’de coşkulu bir şekilde bu bayramımızı kutlamaya geldik. İşçimizin, emekçimizin alın terinin yanında olmaya geldik. Zaten CHP olarak bu noktada işçinin ve emekçinin yanında olmak için politikalarımızı, eylemlerimiz ile söylemlerimiz ile yapmaya çalışıyoruz. Tabi hep seçim dönemlerinde işçilerin alın terinin karşılığını alması için vaatlerimiz olmakta. Bunun için de tabi iktidar gerekli. Ama muhalefette olmamıza rağmen, her zaman bu noktada iktidarın politikalarının bu yönde olması için baskımızı, söylemlerimizi yürütüyoruz. Ama maalesef iktidar, alın terinin, işçinin, emekçinin yanında olmamakta ısrar ediyor. Gündemde olan ve bilinen bir konu, taşeronu maalesef bir türlü ortadan kaldıramıyorlar. Taşeronda çalışan işçilerimizi maalesef kadroya almıyorlar. Söz veriyorlar, ama maalesef yerine getirmiyorlar. Biz bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz. Her zaman işçi ve emekçimizin yanında olacağız” dedi. 
 
“Bütün bileşenler bir arada olmak zorunda”
1 Mayıs nedeni ile açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutlayarak; “1 Mayıs malum Emek Bayramı. Bugün sabahleyin belediye emekçileri ile bir kahvaltı yaptık, onların bayramını kutladım. Şimdi de burada Salı Pazarı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürümek için geldik. Bütün emekçi kesimler burada. Onlar ile beraber yürüyeceğiz. Bu şekli ile 1 Mayıs’ı kutlamış olacağız. Emekçi kesimlerin büyün bir bölümü ‘Hayır’a katkı verdi. Solda bütün bileşenler, hatta sadece solda değil, demokrasiye inanan farklı görüşteki insanlar katkı verdi. Ama bu noktada bu bayramda da yine sol bileşenler ile beraberiz. Bu önemli. Artık insanlar bir şeyin farkına vardı. Ayrı düşünebiliriz, farklı örgütlerde olabiliriz, ama demokrasi mücadelesinde bir olmak zorundayız, birlikte olmak zorundayız. Burada sadece soldaki bileşenler değil, sağdaki bileşenlerle de demokrasi anlayışımızı bir platforma oturtmamız lazım. Görüşlerimizi daha sonraki siyasi süreçte değerlendiririz, ama demokrasi mücadelesinde, ülkenin laik, demokratik parlamenter sistemi ile ilgili hassasiyetlerde bütün aktörler, bütün bileşenler bir arada olmak zorunda” dedi. 
 
“Emek yoksa hiçbir şey yok”
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise, 1 Mayıs nedeni ile gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptığı açıklamada, emeğin dünyadaki en önemli değer olduğunu vurgulayarak; “Bugün 1 Mayıs. Emekçilerin ve işçilerin bayramı. Bütün dünyada kutlanıyor. Hikayesini anlatmaya gerek yok. Ama bilinsin ki, emek, dünyanın en büyük değeri. Emek yoksa hiçbir şey yok. Tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Bayramı kutlu olsun” dedi. 
(Burhan Mert Balcı)
Paylaş