havadurum

"Siyasi tarihin en kalabalık Kurultayını yaşadık.."

836

 İyi Parti 1`inci Olağanüstü Kurultayı 1 Nisan Pazar günü gerçekleşti. Kurultay’da başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi. İyi Parti İl Başkanı İrfan Dehmen ve Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan, Kurultayı gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdiler. İki başkanda siyasi tarihin en kalabalık Kurultay’larından birinin düzenlendiğinin altını çizerken, bu kadar büyük bir Kurultay’ın ulusal basında yer almamasını eleştirdiler. İyi Parti İl Başkanı Dehmen, Kurultay’la ilgili; “Gerçekleri kapatamayacaklar. Meral Akşener ve İyi Parti gümbür, gümbür geliyor” iadelerini kullanırken, Merkez ilçe Başkanı Balkan ise; “Atatürk Türkiye’sini tekrara inşa edeceğimizi, demokrasiye getirilen yasakların kaldırılacağına, bu hedefe ulaşana kadar oturmaması gerektiğine dair herkes söz verdi” dedi.  Açıklamasında siyasi parti tarihinin gördüğü en kitlesel Kurultay’a şahit olduklarını belirten Dehmen; “Genel Kurulumuz Ankara’da siyasi parti tarihinin gördüğü en kalabalık Kurultay oldu. Bu, sadece bizim ifademiz değil. Orada görev yapan memur arkadaşlarında ifadesi. Bu kadar kalabalık bir Genel Kurul hiç görmedik dediler. Sabah saat 7’den itibaren salon tıklım tıklım doluydu. O saatten sonra gelen binlerce insan dışarıda da çok coşkulu bir kalabalık oluşturdular” dedi.


“Coşkulu bir Kurultay yaşadık”
Oldukça coşkulu bir Kurultay yaşadıklarını dile getiren Dehmen; “Genel Başkanımız yeniden seçildi ve yine Genel Başkanımız oldu. Partinin Genel İdare Kurulu yeniden oluşturuldu. 60 kişi olan Genel İdare Kurulu bu Kurultay ile 80 kişiye çıkartıldı. Merkez sağdan önemli isimler Genel İdare Kurulu’na dahil oldular. Bizde Çanakkale’den yaklaşık 10 otobüs ile katıldık. Oldukça yoğun bir katılım oldu. Aynı zamanda coşkulu ve hareketli bir Kurultaydı” dedi.
 
“Ulusal basın görmezden geldi”
Ulusal basının Türkiye’nin en kalabalık Kurultayı’nı görmezden geldiğini ifade eden Dehmen; “Basının, özellikle ulusal basının yine gözlerini kapattığını gördük. Çünkü canlı yayın yapması için televizyon kanallarına ayrılan bölüm boş kadı. 8-10 kişi bir araya gelse canlı yayın yapan televizyon kanalları Türkiye siyasi tarihindeki en kalabalık Kurultayın görmezden geldi. Ancak önemli olan halkın buna ilgi göstermesi. Medyanın baskı altında olduğunu biliyoruz. Ancak gerçekleri kapatamayacaklar. Meral Akşener ve İyi Parti gümbür gümbür geliyor. Çanakkale’den Rıdvan Bey’de Genel İdare Kurulu’nun 25 kişilik bir yedek listesinde var. Bu listeye 24’üncü sıradan girmeyi başardı. Kendisini de yönetim olarak kutluyoruz” dedi. 
 
“Gönüllüler akın akın geldiler”
Kurultay’a resmi rakamlara göre 78 bin kişinin katıldığını belirten Balkan; “Genel Kurulumuz çok büyük bir kalabalıkla gerçekleşti. Bütün illerden gönüllüler akın akın geldiler. Teşkilatlar kadar siyaset harici Meral Akşener’i desteklemek için gelen dernekler de vardı. Bu çok farklı bir durum. Kadın dernekleri başta olmak üzere katıldılar. Meral Akşener 50 bin civarında bir katılım bekliyordu ancak emniyet görevlilerinin açıkladığına göre 78 bin katılım oldu. Müthiş bir Kurultay oldu. Çok büyük bir heyecan vardı. Büyük bir davet olmadan herkes gönüllü olarak kongreye katıldı” dedi.
 
“Herkes heyecan içerisindeydi”
Gelenlerin, Kurultay’da Türkiye’yi kurtarırcasına bir heyecan içerisinde olduklarını dile getiren Balkan; “Türkiye’de son zamanlarda kaybedilen değerleri, Atatürk değerlerini geri getirmek için orada olan çok azimli bir kitle vardı. Herkeste büyük umut ve beraber olmanın getirdiği başaracağız şevki vardı. Birçok kongreye katıldım ancak böyle bir coşkuyu şu ana kadar görmedim.  Başarılı ve çok büyük mesajlar veren bir Kurultay’dı” dedi.
 
“Basın gelmedi, metrolar kapatıldı”
Bu kadar büyük bir kalabalıkla yapılan bir Kurultay’ı ulusal basının vermemesinin ilginç olduğunu dile getiren Balkan; “Ulusal basın yoktu.  Bizi üzen diğer bir durumda metrolar kapatıldı. Ankaralılar gelmekte güçlük çektiler. Ankaralılar yine de akın akın geldiler. Kimse gelmekten vazgeçmedi. Böyle bir ayıp olmaz. Neden engellemeye çalışıyorsunuz.  İyi Parti adına çok mutluyuz. Vatandaşların Türkiye’nin dört bir yanında gelmiş olmaları sadece teşkilatlarımız değil, teşkilat harici insanların, özellikle kadınların büyük ilgi göstermesi, Meral hanımın başarılı olacağını, hedeflerine milletle birlikte yürüyeceğinin en güzel göstergesi oldu” dedi.  
 
“Hepimiz söz verdik”
Son olarak açıklamasında herkesin Kurultay’dan ‘Atatürk Türkiye’sini yeniden kurmak için söz vererek döndüğünü iade eden Balkan; “Daha büyük bir inançla geri döndük. Verile mesajlar çok ilginçti. Atatürk Türkiye’sini tekrar inşa edeceğimizi, Milli değerlerimizi geri kazanacağımıza, demokrasiye getirilen yasakların kaldırılacağına, bu hedefe ulaşana kadar oturmaması gerektiğine dair herkes söz verdi” dedi.        (Eren Aşnaz)
Paylaş