Siyasetin acı kaybı

Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale’de önemli bir ismini daha kaybetti.

1407
CHP Çanakkale İl Örgütü’nde önemli görevler üstlenen ve Çataltepeliler Derneği’nin kurucusu Sadık Can, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düştü. Merhum Sadık Can, dün Arslanca Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlanırken, belediye binası önünde de ayrı bir tören düzenlendi.
 
Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Rahmetli Sadık Can bu kentin renkli simalarından biriydi. Onu kentteki insanlar tarafından bilinir kılan sosyal ve kültürel yaşamdaki çalışmalarıydı. Çataltepeliler Derneği’ni tırnaklarıyla kazıya kazıya bugünkü haline getirdi. Çok önemli bir sivil toplum kuruluşunun bu kentte saygın bir duruma gelmesine vesile oldu. Merhum Sadık Can’ın bir özelliği daha vardı. Hep fakirlere ve çocuklara yardım ederdi. Onların ihtiyaçlarını karşılardı. İyi bir yardımseverdi. Bu kentin sevilen ve kendi camiasında saygı duyulan bir kişiliğe sahipti. Çanakkale, önemli bir ismini kaybetti. Herkes Sadık Can’ı örnek almalı. Merhum Sadık Can’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum” dedi.
 
Yapılan duanın ardından Merhum Sadık Can’ın naaşı Arslanca Camisi`ne getirildi. Arslanca Camisi’nde kılınan cenaze namazına CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasiler, işadamları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi Can ailesi taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından Merhum Sadık Can’ın naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Olay Gazetesi olarak Merhum Sadık Can’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ise sabırlar diliyoruz.
Paylaş