Sivas`ı unutmadık, unutmayacağız

2 Temmuz Sivas katliamının 20`inci yıl dönümü nedeni ile bu yıl da çeşitli etkinlikler düzenlenerek 1993`te kaybedilen 37 can, anılacak. Çanakkale`de büyük bir yürüyüş organize ettiklerini dile getiren PSAKD Şube Başkanı Metin Mutlu, “Sivas katliamını unutmadık, hiçbir zaman da unutturmayacağız” dedi.

818
2 Temmuz 1993 yılında Sivas`ta bulunan Madımak Oteli`nde katledilen 37 aydın unutulmuyor. Aradan geçen 20 yılda olayın faillerinin ceza almaları bir yana, zaman aşımı verilerek haklarında adli takip bile yapılamadığı bir dönemde yapılan anmalarda, büyük tepkiler gösteriliyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şube Başkanı Metin Mutlu, Sivas başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde gerçekleştirilecek anmaların Çanakkale`de de yapılacağını dile getirdi. Mutlu, “2 Temmuz günü (bugün) saat 19`da Cemevi önünde toplanarak Salı Pazarı Mevkiine geleceğiz. 19:30`da başlayacak yürüyüş ile Cumhuriyet Meydanı`na gelerek burada basın açıklaması yapacağız. Daha sonra günün anlam ve önemine uygun müziklerle anma programımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Bir otobüs Sivas`a gitti
Öte yandan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şube Başkanı Metin Mutlu, bir otobüs ile Sivas`a gidildiğini de dile getirdi. Mutlu, “Bu yıl biz de yöneticilerimizden ve üyelerimizden oluşan bir ekibi Sivas`a gönderdik. Çanakkale olarak Sivas`a düzenlenecek anmalara biz de destek veriyoruz” dedi.
 
“İnsanluk suçunun zaman aşımı olmaz”
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şube Başkanı Metin Mutlu, Sivas katliamının bir insanlık suçu olduğunu ifade ederek zaman aşımı kararını tanımadıklarını bildirdi. Mutlu, “Sivas`ta meydana gelen, 37 aydınımızın katledildiği ve 20 sene geçmesine rağmen zaman aşımı gerekçesi ile faillerin adli takibi bile yapılmadığı olayı ne unutacağaz ne de unutturacağız. Bu bir insanlık suçudur ve zaman aşımına uğrayamaz. Bunu asla kabul edemeyiz. Bizler üzerinden yıllar geçmeye devam etse bile Sivas`ı unutmayacağız” dedi.
Paylaş