Şimdi birlik zamanı...

Geçtiğimiz ay yapılan yeni delege seçiminde ortalığı silip süpüren ekip, önceki gün gerçekleşen Merkez İlçe Kongresinde matematiksel gerçeklerin getirdiği avantajı kullanarak adaylarını merkez ilçe başkanı yaptı. Blok liste ve çarşaf liste tartışmasının yanında, CHP’nin tanınmış yüzlerinin yaptığı konuşmaların damga vurduğu Merkez İlçe kongresinden sürpriz çıkmadı.

1023
CHP Merkez İlçe Kongresi’nde partililerin birbirlerine yönelttiği iddialar kongreye damgasını vurdu. Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongreye CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP eski Milletvekilleri İsmail Özay ile Ahmet Küçük, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
 
 
Seçimde blok liste gerginliği
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her platformda çarşaf liste demesine rağmen Çanakkale’deki Merkez İlçe Kongresi’nde blok liste önerilmesi beraberinde bazı tepkilere yol açtı. Partililer arasında tartışmaların yaşandığı seçimde divana verilen blok liste önerisiyle birlikte ortam bir anda gerildi. Kepez Belediye Başkanı ve Değişim Gurubu Sözcüsü Muharrem Erkek’in savunduğu çarşaf liste önerisi, delegelerden olur almadı.
 
 
Özay bir konuştu, pir konuştu!
CHP eski Milletvekili ve Belediye Başkanı İsmail Özay’ın kongrede sarf ettiği iddialar ise seçime damgasını vurdu. CHP içerisinde oluşan gruplara dikkat çeken Özay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile CHP eski Milletvekili Ahmet Küçük’ün belediye binasında toplantı yaparak bazı anlaşmalar yaptığını ileri sürmesi kongrede soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Atatürk Caddesinde 39 numaralı binada, mavi oturma koltuklu 48 metre karelik oda da karar verildiğini iddia eden Özay; “Çanakkale’de de arkadaşlarımızın bir kısmı o grupta bir kısmı bu grupta, saygıyla karşılıyorum. Değerli arkadaşlarım örgütten korku kalktı, hiç kimse korkmasın. Başka korkular var şimdi, başka korkular var” diyerek geleceğe dönük hesap kitapların yapıldığını ileri sürdü.
 
Başkan Gökhan’dan rest
Kendisine yöneltilen iddialar üzerine söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye binasında hiçbir pazarlık içerisinde olmadığını ve bunun ispatlanması halinde siyasi durumunu değerlendireceğini söyledi. Belediye grubu olmadığını ancak değişim grubu olduğunu kaydeden Gökhan; “Eğer söylediklerime karşı bir ispat olursa o zaman siyasi durumumu değerlendiririm. Çünkü ben siyaseti güven ve dürüstlük üzerine kurmuş bir insanım ve bu halk ve partililerde bana bu yüzden oy veriyor” dedi. Seçimler öncesi kimseyi ‘işten çıkarmakla da’ tehdit etmediğini ileri süren Başkan Gökhan iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.
 
Küçük kırgınlıklarını dile getirdi.
En uzun süre görev yapan CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük; “Kimin seçileceği önemli değil, hepsi bizim arkadaşlarımız, bildiğimiz insanlar. Ama kendimize göre, kafamıza göre değişiklikler yaparsak, bu partiyi kaybederiz. Geçmişte yaşadığım hiçbir şeyden pişman değilim. Benimle ilgili her şeyin sorumlusu benim. Ülgür’ün aday olmasını sağlayan da benim, Ülgür’ün ekibinden balta yiyen de benim. Ama herşeyi partim için yaptım. Bundan sonraya gelince, ömür boyu siyaset yapacağım, bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için yapacağım. Konuşmalarımdan, seçime girecek bu iki gruptan birini desteklediğim anlaşılmasın. Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben emek vermediğim bir oluşumun içinde olmam, emek verseydim birini desteklerdim ama emek vermiyorum” dedi.
 
 
Hedefler göz doldurdu.
CHP Merkez İlçe Kongresi’ne aday olan Nejat Önder ile Cemal Karakaş, hedeflerini partililerle paylaştı. CHP Merkez ilçe kongresinde yapılan polemiklerin dışında her iki adayında CHP’nin, içinde bulunduğumuz ülke koşullarında üstlenmesi gereken rol  ve hedefler temelindeki söylevleri CHP delegeleri nezdinde takdir topladı.
 
Kongreden beklenen sonuç çıktı.
Kongrede son olarak söz alan CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, ülke gündeminde yer alan son konulara değinerek AKP hükümetinin uyguladığı politikaları eleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından gergin geçen CHP Merkez İlçe Kongresi’nin seçimine geçildi. Oy kullanmak için sandık başına geçen partililer uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Partililer arasında zaman zaman tartışmaların yaşandığı seçimde CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na 236 oy alan Nejat Önder seçilirken, diğer aday Cemal Karakaş ise 143 oyda kaldı. 2 boş 1 de geçersiz oyun bulunduğu seçimde Önder ve ekibi tebrikleri kabul etti.
 
Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongreye CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP eski Milletvekilleri İsmail Özay ile Ahmet Küçük, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığını CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Evirgen, birlik ve beraberlik mesajları verirken, kongrenin Çanakkale’ye hayırlı olmasını diledi. Oylamaya sunulan yönetim, denetim faaliyet ve mali raporu oy birliği ile kabul edildi.
 
Seçimde blok liste gerginliği
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her platformda çarşaf liste demesine rağmen Çanakkale’deki Merkez İlçe Kongresi’nde blok liste önerilmesi beraberinde bazı tepkilere yol açtı. Partililer arasında tartışmaların yaşandığı seçimde divana verilen blok liste önerisiyle birlikte ortam bir anda gerildi.
 
 
Mutan; “Blok liste tutsak alıcıdır”
Öneri nedeniyle söz alan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, özgürlükten, demokrasiden ve eşitlikten yana olanların çarşaf listeden yana olması gerektiğini söyledi. Blok listenin tutsak alıcı olduğuna dikkat çeken Mutan; “Blok listede oylar avuç avuç atılır. Blok liste iyi-kötü, güzel-çirkin, eğri-doğru bir arada ittirilir, bireye seçme hakkı verilmez, Birileri seçmiştir. İstemeye istemeye seçersiniz. Blok liste içinde seçilme isteği olan ama grupların dışlayıcı tutumları sonucu bir başka arkadaşın seçilme hakkının gaspıdır. O yüzden blok liste özgürleştirici değil, tutsak alıcıdır. Blok liste eskimiştir, atılmıştır artık yeni CHP’de çarşaf liste vardır. Çarşaf liste tüzüğümüzün esasıdır. Kurultay da il başkanları, ilçe başkanları ve örgütün ileri gelenleri çarşaf listeye el kaldırmıştır. Eğer seçimde blok liste çıkarsa, buradan giden delegeler, buradaki üyeleri inkar eder. Bir ay önce ne oldu bir ay sonra ne oldu diye adama sorarlar. O yüzden çarşaf liste demokratik, özgür bir siyasal parti oluşumunun alfabesidir. Özgürlükten, demokrasiden ve eşitlikten yana olanlar çarşaf listeden yana olmalıdır. Blok liste bahanesiyle zaman alacak oyumu atayım evime gideyim dediğinizde bir sürü kumpasla hakların gaspedildiği ve adam gibi muhalefet yapamayan bir duruma düşersiniz” dedi.
 
Blok liste oy çokluğuyla kabul edildi
Tepkilerin ardından söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, tüzükte hem blok liste hem de çarşaf listenin olduğuna dikkat çekip, blok liste önerisini delegelerin oylamasına sundu. Yapılan oylamada oy çokluğu ile blok liste önerisi kabul edildi. Oylamanın ardından partililere seslenmek için kongrede söz alan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Erkek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çarşaf listeyi önerdiğine dikkat çekerek oy çokluğu ile kabul edilen blok liste önerisine tepki gösterdi.
 
 
Erkek’ten blok listeye tepki
Seçimde partililere seslenen Belediye Meclis Üyesi Muharrem Erkek; “Biz ne zaman parti içerisinde gerçek demokrasiyi tesis edeceğiz? Eğer demokrasiyi parti içinde kabul edemezsek ülke genelinde nasıl tesis edeceğiz? Genel Başkanımız ne diyor, meydanlarda, kongrelerde, platformlarda çarşaf liste diyor. O halde biz ne yapıyoruz, biz ne zaman samimiyetli dürüst siyaseti hayata geçireceğiz, ne zaman başaracağız bunu? Böylemi gerçekleştireceğiz demokrasiyi, zaman ayırmayacak mıyız partimize. Yarın genel seçimler gelecek, şu an merkezde çok iyi durumdayız. AKP ile aramızdaki farkı her geçen gün açıyoruz. Önümüzdeki dönem yine sosyal demokrasiyi sağlayacağız. O yüzden ortak akla ihtiyacımız var. Bizim tüzüğümüz var, tüzüğümüzü savunmalıyız. Artık şunu çok iyi anlamalıyız, bizim için oyunun kimin kazandığından çok, oyununun nasıl oynandığı önemlidir. Önümüzdeki dönem parti içi demokrasiyi tesis edelim” diye konuştu.
 
Mutan’dan senaryo
Kongrede söz alan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, parti içerisinde yaşanan oyunlara dikkat çekerek, blok liste için toplanan imzalara da tepki gösterdi. Parti içerisinde dönen oyunları herkesin bildiğini ifade eden Mutan, partililerin boş kağıda imza attığını ve nereye imza attığını bilmeden imzaladığını vurgulayan Mutan; “Az önce blok diyerek ne yaptınız biliyor musunuz? Biz bu kafayla hiçbir şeyi beceremeyecekmişiz gibi görünüyor. Bakın, biraz sonra sandıkla baş başa kalacaksınız. Bir hikâye anlatarak son vereceğim konuşmama. Bu hikâyedeki aktörlerin isimleri çakmadır, gerçekle alakası yoktur ama hepside şu an buradadır. Ahmet Ülgür’le, Ülgür Ali’yle, İsmail Ülgür’e kızar, Serdar bugün İsmail’le, böyle gelmiş böyle gider. Bu oyunu herkes biliyor. Hasan’a yapmayın bu oyunu. Eliniz vicdanınıza gitsin. Bu oyunda satışlar var, adamlar satılıyor, birileri nemalanıyor. Bu çirkin, dedikodu üzerine kuruşlu siyasi kültürünün bizi bir yere taşıyacağını düşünmüyorum. Koca koca adamlar nereye imza attığınızı bilmeden imza attınız. Ne var, iki saat uyudunuz mu, hep uyuduk arkadaşlar. Grupları inkar etmeyelim, tek renkten resim yapamazsınız ama kurşun askerlik yapmayın arkadaşlar. Bu parti tekke mi, zaviye mi, müritler mi var? İnşallah bu oyun bozulur. İnşallah. Bakın, bu kale son kale arkadaşlar, biz biz olalım, sırt sırta, omuz omuza verelim, sarı öküzü teslim etmeyelim. Bunun içinde birbirimize karşı sevgi ve saygı duyalım” dedi.
 
 
Küçük; “Geçmişte yaşadıklarımdan pişman değilim”
Mutan’ın yazdığı senaryoda adı geçen isimlerin gerçek olduğunu belirten CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük; “Kimin seçileceği önemli değil, hepsi bizim arkadaşlarımız, bildiğimiz insanlar. Ama kendimize göre, kafamıza göre değişiklikler yaparsak, bu partiyi kaybederiz. Çanakkale adına çevre çok önemli bir durum. Ömer arkadaşımız az önce bir senaryo yazdı. Aslında isimler falan gerçekti, dolayısıyla senaryoda anlaşılmayacak bir şey yoktu. Geçmişte yaşadığım hiçbir şeyden pişman değilim. Benimle ilgili her şeyin sorumlusu benim. Ülgür’ün aday olmasını sağlayan da benim, Ülgür’ün ekibinden balta yiyende benim. Ama herşeyi partim için yaptım. Bundan sonraya gelince, ömür boyu siyaset yapacağım, bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için yapacağım. Konuşmalarımdan, seçime girecek bu iki gruptan birini desteklediğim anlaşılmasın. Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben emek vermediğim bir oluşumun içinde olmam, emek verseydim birini desteklerdim ama emek vermiyorum” dedi.
 
Seçimde liste krizi
Yeşil ve pembe listenin yarıştığı seçimde iki listeye de aynı isimlerin yazılması kısa süreli bir karışıklık çıkardı. Divan Başkanı CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, iki listede aynı isimlerin olduğunu, isimleri okuyacağını ve o isimlerin bir listeyi belirlemesini istedi. Bunun üzerine ayağa kalkarak konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Parti tüzüğü divan tarafından doğru uygulanmak zorundadır. Burada her üyemiz deşifre edilmemek zorundadır. Sayılar yeteri kadar vardır. Yeterli imza vardır diye denetlenir ve bu rakamlar belirtilmez. Bu usul yanlıştır” dedi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Soydan’ın “İki liste için yeterli imza vardır” demesiyle ortam sakinleşti.
 
 
Özay seçime damga vurdu
CHP eski Milletvekili İsmail Özay’ın kongrede sarf ettiği iddialar ise seçime damgasını vurdu. CHP içerisinde oluşan gruplara dikkat çeken Özay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile CHP eski Milletvekili Ahmet Küçük’ün belediye binasında toplantı yaparak bazı anlaşmalar yaptığını ileri sürmesi kongrede soğuk rüzgarların esemesine neden oldu.
 
Atatürk Caddesinde 39 numaralı binada, mavi oturma koltuklu 48 metre karelik oda da karar verildiğini iddia eden Özay; “Çanakkale’de de arkadaşlarımızın bir kısmı o grupta bir kısmı bu grupta, saygıyla karşılıyorum. Değerli arkadaşlarım örgütten korku kalktı, hiç kimse korkmasın. Başka korkular var şimdi, başka korkular var. Şimdi gerçekçi olalım. Delege seçimleri  yapıldı Çanakkale’de. Kimler karar verdi bu seçimlerin yapılmasına. Birde Atatürk Caddesinin, 39 numaralı binanın, mavi oturma koltuklu, kırk sekiz metre karelik odasında karar verildi. Koltuklar mavi mi bilmiyorum, benim zamanımda öyleydi. Şimdi ona belediye grubu diyorlar. Şimdiye kadar Çanakkale’de hiçbir zaman CHP’de Belediye grubu olmadı, bakın farklı fikirler taşıyanlar oldu, örneğin Baykal grubu oldu, yeni solcular oldu ama belediye grubu olmadı. Birileri çıkıp inkar edebilir. Birbirimizi yıldırmaya uğraşmayalım. Kavga edeceksek bile yıpratıcı olmayalım. Örneğin, işten çıkarmayı kullanmamalılar, sen bana sağ adımını atarsan büfe ruhsatını iptal ederim sol adımını aratsan iyi olur ya da ben senin imar dosyanı delege seçimlerinden sonra geçiririm demesinler, kaldıralım korkuları kaldıralım! Seçimle gelen arkadaşlar, ne kadar sizinle aynı düşünceleri taşımasalar da onları ellemeyin” şeklinde konuştu.
 
 
Gökhan; “İspatlayın siyasi durumumu değerlendiririm”
Kendisine yöneltilen iddialar üzerine söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye binasında hiçbir pazarlık içerisinde olmadığını ve bunun ispatlanması halinde siyasi durumunu değerlendireceğini söyledi. Belediye grubu olmadığını ancak değişim grubu olduğunu kaydeden Gökhan; “Eğer söylediklerime karşı bir ispat olursa o zaman siyasi durumumu değerlendiririm. Çünkü ben siyaseti güven ve dürüstlük üzerine kurmuş bir insanım ve bu halk ve partililerde bana bu yüzden oy veriyor. Evet, biz Sayın İsmail Özay ile geçmişte Baykal grubu olarak nitelenen bir grubun üyesiydik. Daha sonra, bir değişim gereğini hissettiğimiz için hep beraber bu değişim grubunun bir üyesi olarak Çanakkale’de siyaseti devam ettirdik. Ve Sayın Nejat Önder’de bizimle aynı görüşü güden bir ilçe başkanıydı. Ve Nejat Önder’i genel merkez görevden aldı ve daha sonra kongre süreçleri başladı. Ve ileride Çanakkale Merkez İlçe seçimleri yapılamadı ve İl seçimleri yapılamadı ve sonucunda Çanakkale ilk defa Kurultaya delege gönderemedi. O zamanlar Sayın Ahmet Küçük bir görüşme talep etti ve il binasında konuştuk. Orada disiplin süreçlerinin ortadan kaldırılmasını, merkez ilçe kongresi Barbaros mahallesi seçimleri yarım kalmıştı, bu tamamlanacak ve merkez ilçe başkanının değişim grubundan olmasını ve başkanın Ahmet Beyin desteklediği il başkanı adayının desteklenmesi konusunda bir uzlaşmaya varıldı. Orada ben Ahmet Beye şunu söyledim. İl kongresi sırasında başka ilçeler başka adayları destekleyebilir ama merkez ilçe de biz verdiğimiz sözü yerine getirdik ve bu süreçte Sayın Serdar Soydan İl Başkanı oldu. Şimdi bu süreç, benle Ahmet Küçük arasındaki bir anlaşma olarak anlaşılmasın. Yani tek başıma Ahmet Küçük’le bir anlaşma yapmadım, zaten grupta bu anlaşmanın olması gerektiğini düşünüyordu” dedi.
 
“Hiç kimseyi işten çıkarmakla tehdit etmedim”
Özay’ın iddialarına yanıt veren Başkan Gökhan, parti içi seçimlere hiçbir zaman müdahil olmayı düşünmediğini ifade etti. Hiç kimseyi işten çıkarmakla ya da büfesini elinden almakla tehdit etmediğini de söyleyen Başkan Gökhan; “Bu binanın üzerinde iki yüz üç yüz kişi toplantılar yaptık. İsmail Özay bu duruma karşı çıktı. Sonuç olarak kongreler yapıldı. Benim belediye başkanlığı adaylığım konusunda hiçbir zaman Ahmet Küçük’le görüşülmemiştir. Böyle bir görüşme anlaşma konuşma olmadı. Zaten biz değişim grubu olarak Sayın Baykal’a karşı siyaset yaptık. Ama bunu açık açık yaptık. Sayın Baykal’a, mevcut siyasetine karşı olduğumu yüzüne söyledim. Hiçbir zaman gizli bir şey yapmadım. Ve buna rağmen Sayın Baykal, Ahmet Küçük ben diyor ama beni Sayın Baykal Çanakkale’de belediye başkanı ilan etti. Diyeceğim, Ahmet Küçük’le bahsettiğim görüşmede Sayın Küçük beni bir adaya karşı tavır almaya çağırdı ve ben de bunu kabul etmedim. Kısacası, bu olayları anlatmak eski bir milletvekiline yakışmamıştır diye düşünüyorum. Ben Belediye grubunu her zaman inkar etmişimdir. Böyle bir şey yok. Benim odamda yapılmadı delege listeleri, delege seçimleri mahallelerde yapıldı. Ben parti içi seçimlere hiçbir zaman müdahil olmayı düşünmedim. Ve hiç kimseyi işten çıkarmakla, büfesini elinden almakla tehdit etmedim” şeklinde konuştu.
 
Gökhan’dan AKFA değerlendirmesi
Belediye Meclisi’nde görüşülen AKFA arazi hakkında yaşananlara da değinen Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Bakın en son AKFA konusunu anlatayım. Orada plan tadilat konusu var. Bu konuda Soydan inşaatın, yani Serdar Soydan’ın yönettiği bir projenin onaylanma konusu söz konusuydu. Bu noktada projeyi beğendim ve destek oldum. Bunu da saklamadım. Sayın Serdar Soydan ile hiçbir noktada uzlaşmadım. Şimdi biz, Sayın Serdar Soydan ile karşı durduğumuz için başarılı işlerine karşı mı olalım, böyle bir şey olabilir mi? Bunu düşünmek bile insani bir zafiyetin varlığını gösterir. Ve sadece ben destekliyorum diye bu proje Belediye Meclisi’nden geçmedi.”
 
“Hiçbir pazarlık yapılmamıştır”
CHP eski Milletvekili Ahmet Küçük ile birlikte pazarlık içerisine girmediğini dile getiren Başkan Gökhan; şüpheyle bakılan bir başkan konumunda olmak istemediğini vurguladı. Özay’ın açıklamalarını kendisine yakıştıramadığını belirten Başkan Gökhan; yüzleşmek gerekirse yüzleşebileceğini ve Çanakkale halkının güvenini yitirirse kendi durumunu da değerlendirebileceğini kaydederek; “Son kez bu konuda görüşlerimi ifade ettim. Ben söyledim, inanmak size ait, durum budur. Eğer yüzleşmek icap ediyorsa yüzleşiriz. Hiçbir pazarlık yapılmamıştır. Sayın Ahmet Küçük ile sadece ve sadece disiplin cezasının ortadan kaldırılması noktasında karar alınmıştır, il başkanlığı seçiminde de başka adayların özgürce desteklenebileceği söylenmiştir. Eğer inanmıyorsanız, en kısa zamanda bir belediye toplantısı yapalım. Ben şüpheyle bakılan bir başkan konumunda olmak istemem. Benim için güven çok önemlidir. Hep söylendi, bu makamlar, bizim için yaratılmış makamlar değildir. Sizin güveninizi yitirdiğim an, Çanakkale halkının da güvenini kaybetmişim demektir. Tekrar ediyorum, bir belediye grubu yok ama bir değişim grubu var” dedi.
 
Küçük; “Özay ne zaman canı sıkılsa eski defterleri açar”
Eski vekil Özay’ın ne zaman canı sıkıldığında eski defterleri açtığının altını çizen Ahmet Küçük; “Ne yaptıysam partim için yaptım. Partim için yaptığım görüşmeler benimle mezara gider. Bu tür konuların açılması kimseye bir fayda getirmez. Sayın Ülgür ile konuştuğumuz mezara gider. Zaten ben o dönemde paylaşmam gerekenleri paylaştım. O dönemde de Çanakkale Belediyesi’ni kaybetmedik. Bu önemlidir. Herşeyi partim için yaptım” diye konuştu.
 
 
Partililer sandığa gitti
Kongrede son olarak söz alan CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, ülke gündeminde yer alan son konulara değinerek AKP hükümetinin uyguladığı politikaları eleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından gergin geçen CHP Merkez İlçe Kongresi’nin seçimine geçildi. Oy kullanmak için sandık başına geçen partililer uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Partililer arasında zaman zaman tartışmaların yaşandığı seçimde CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na 236 oy alan Nejat Önder seçilirken, diğer aday Cemal Karakaş ise 143 oyda kaldı. 2 boş 1 de geçersiz oyun bulunduğu seçimde Önder ve ekibi tebrikleri kabul etti.
 
Hedefler göz doldurdu
CHP Merkez İlçe Kongresi’ne aday olan Nejat Önder ile Cemal Karakaş, hedeflerini partililerle paylaştı. CHP Merkez ilçe kongresinde yapılan polemiklerin dışında her iki adayında CHP’nin, içinde bulunduğumuz ülke koşullarında üstlenmesi gereken rol  ve hedefler temelindeki söylevleri CHP delegeleri nezdinde takdir topladı.
 
 
Gergin geçen kongrede söz alan Nejat Önder, ekibini partililere tanıttı. Birlik, beraberlik içerisinde ekibiyle birlikte tüm herkesi kucaklayacaklarını belirten Nejat Önder; “Kişisel odaklı siyaset anlayışı içerisinde olmayacağız. Ekibimde yer alan partili arkadaşlar ile birlikte CHP’yi hem yerelde hem de genelde iktidar yapmak için yoğun çaba harcayacağız. Geçmişi bir kenara bırakıp önümüzdeki seçimlere odaklanacağız. Her türlü platformda CHP için mücadele edeceğiz” dedi. Ekip çalışmasını ele alan bir anlayışı öncelikleri olarak belirlediklerini kaydeden Cemal Karakaş ise; “O yüzden çalışmalarımızı ekibimizle beraber götüreceğiz. Başarı varsa ekibimizin olacak. Başarısızlık varsa o da ekibimizin olacaktır” diye konuştu.
 
 
Karakaş; “Kongrelerde çarşaf liste yer almalı”
Karakaş; “Bu güne kadar en çok konuşulan ve alkış alan konu parti içi demokrasiydi. Bu doğrudur. Demokrasilerde bir oy bile ziyan olmamalıdır. Demokrasinin gereği budur. Ama bugün bir oy fazla alanın bütün yönetime hakim olma anlayışı onaylandı. Bu alkışların ve konuşmaların bende samimi olmadığı duygusunu uyandırdı. Bunu bugün bir demokrasi kazası olarak görüyorum. Umarım bu yaşayacağımız son kazadır. Bundan sonra kongrelerimizde parti içi demokrasiyi öne çıkaran anlayış olan çarşaf liste yer bulur” dedi.
 
Karakaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Partimin bu güne kadar bana verdiği görevleri büyük bir istekle yerine getirmeye çalıştım ve bundan da büyük bir mutluluk duydum. Eğer bize görev verirseniz, gerçek anlamda sosyal demokrat örgüt anlayışını Ç:anakkale’ye kazandırmanın sözünü veriyoruz. Yalnızca sandığa indirgenmiş bir demokrasi anlayışından öte katılımcı demokrasiye öncülük etmek istiyoruz. Bizi izleyen değil, çalışmalarımıza katılan üyeler ile yol almak, bir olmak ve beraber olmak istiyoruz. Birbirine güvenen bir takım yaratmak istiyoruz. Ancak bütün bunların temel koşulu da çoğulcu bir anlayışla hareket etmekten geçiyor. Bu yüzden tüm partilileri kucaklayacağız. Partimizi ezeli düşmanlarımıza malzeme yapmayacağız. Her CHP’li parti içi mücadelede kendi iddiasını elbette ortaya koymalıdır. Ama muhalefetini sadece CHP ile uğraşarak, sadece kendi yol arkadaşlarıyla uğraşarak değil, ülkesine sahip çıkıp onu tehdit eden unsurlar karşı mücadele vererek göstermelidir.”
 
Önder’in listesi
Seçim sonunda Nejat Önder, 236 oy alarak CHP Merkez İlçe Başkanı seçildi. Diğer aday Cemal Karakaş ise 143 oy aldı. Önder başkanlığında oluşan yönetim kurulu listesi şu şekilde: “Nimet Nihal Akkan, Bahadır Ar, Erkan Aygören, Ergün Bozyiğit, Şahin Cengiz, Ahmet Çelik, Mesut Gacal, Muhammed Güngör, Esma Kocabaş, Yusuf Öğüt, Melek Aysun Sağdıç, Nursel Sargın, Gökay Şahiner, Ali Uğur, Celal Yaman ve Ummuhan Nurhan Yazgan."
 
Seçim sonunda bir konuşma yapan Nejat Önder, teveccüh gösteren delegelere teşekkür etti.
Paylaş