havadurum

Şiddetle yüzleşelim

Çanakkale Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında 7`nci gündem maddesi olarak “Şehrimizde Özgecan Aslan isminin yaşatılması için çalışma yapılması” konusunu görüştü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Sadece Özgecan için değil, tüm yitirdiğimiz gençlerimiz ve kadınlarımız için bir park oluşturalım” önerisini getirdi.

455
Başta kadınlar olmak üzere, şiddet olaylarının giderek arttığı, son bir ay içinde çok sayıda kadın ve genç ölümünün gerçekleştiği bir dönemde Çanakkale Belediyesi anlamlı bir çalışmaya imza atıyor. Tahammülsüzlüğün toplumun her kesiminde sert tepkiyle görüldüğü, Türkiye`de, sokaktaki vatandaştan, üniversitedeki öğrenciye, meclisteki vekillere ve üst düzey devlet yöneticilerine kadar söylem ve fiili müdahalelerin giderek arttığı bir dönemde, Çanakkale`de şiddete karşı bir park oluşturulması planlanıyor.
 
Önceki gün gerçekleştirilen Çanakkale Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında gündeme gelen konu meclis üyelerinden tam destek aldı. 7`nci gündem maddesi olarak görüşülen “Şehrimizde Özgecan Aslan isminin yaşatılması için çalışma yapılması” konusu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Sadece Özgecan kızımızla ilgili değil, daha geniş bir çalışma yapılmalı. Şiddet olayları nedeni ile çok sayıda gencimizi kadınlarımızı yitirdik. Tümünü kapsayacak şekilde, sembol ya da farklı objelerle bir alan oluşturabiliriz” dedi.
 
Belediye Meclis üyelerinin tam destek aldığı konuyla ilgili oylama yapılmazken, böylesi bir çalışmanın yapılması gerektiği söylendi. “Şiddete karşı, şiddetle yüzleşmeliyiz” algısı üzerinden yapılacak çalışmanın Çanakkale`nin kent kimliği ve vizyonuna yakıştığı ifade edildi. “Barışın Kenti” ön isminin gereklerini her fırsatta yerine getirmeye çalışan Çanakkale`nin şiddet konusunda da böylesi bir adım atmasının önemli olduğu bildirildi.
Paylaş