havadurum

Sezek ailesine sahip çıkılacak

Kalp krizi geçirerek hayata veda eden Mustafa Sezek’in ölümünün yankıları devam ediyor. Hayat arkadaşı Arzu Sezek’in işten çıkarıldığı haberinin ardından, büyük bir sıkıntı içeni giren Mustafa Sezek’in geride kalan iki kızı ve hanımına destek mesajları yağıyor.

1019
Başkan Büyükerol; “Her türlü yardımı yapacağız”
Sezek’in uzun yıllar gazetecilik yaptığı Ezine’nin Belediye Başkanı Halil Büyükerol, gazetemize yaptığı açıklamada Sezek ailesini hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Mustafa Sezek’in Ezine’ye çok büyük emeği geçtiğini belirten Başkan Büyükerol; “O hem bir gazeteci, hem de çok iyi bir dostumdu. Ezine’nin gelişmesi; Ezinelilerin rahat yaşaması için yıllarca çalıştı. Onun yokluğu hepimiz için büyük kayıp. Ama geride bıraktığı ailesi bize bir emanettir. Onları asla yalnız bırakmayacağız. Her türlü yardımı yapacağız” dedi.
 
Sendikalar ve sivil toplumdan destek
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde atılan işçilerin yaşadığı mağduriyet nedeniyle bir eve ateş düşmesi demokratik kitle örgütlerini harekete geçirdi. ÇOMÜ’de işçilerin mağduriyetine yol açan işçi kıyımlarını başından beri takip eden Sosyal İş Sendikası, kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybeden gazeteci Mustafa Sezek’in eşi olan ve Ezine Meslek Yüksekokulu’nda taşeron işçi iken işten çıkarılan Arzu Sezek’e, daha önce işten atılan işçiler ile birlikte bir taziye ziyareti gerçekleştirecek. Öte yandan Çevre Platformu ile bazı sivil toplum kuruluşları bugün saat 12.30`da bir basın açıklaması yaparak ÇOMÜ’ye tepki gösterecek.
 
Eğitim-Sen rapor sunacak
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, üniversitede yaşanan sorunun yeni acılara yol açmaması için mücadele edeceklerini söyledi. Başkan Koç konuyla yakından ilgilendiklerini belirterek: “Üniversitedeki çalışma ortamı ve koşullarının hazırlanma ve daha iyi olma süreci, Eğitim-Sen olarak yakından ilgilendiğimiz bir konu. Çünkü, eğitim sürecini sadece derse giren öğretim elemanı ve öğrencileri boyutunda düşünmüyoruz. Biz bu süreci, aynı zamanda bu sürecin bir parçası ve bileşeni olan çalışan arkadaşlarımız açısından da düşünüyoruz. O nedenle bizim bir parçamız ve bileşenimiz olan eğitim ve bilim çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar her aşamada bizim sorunumuz olacak ve bununla ilgilenmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde atılan işçilerin yaşadığı mağduriyet nedeniyle bir eve ateş düşmesi demokratik kitle örgütlerini harekete geçirdi. ÇOMÜ’de işçilerin mağduriyetine yol açan işçi kıyımlarını başından beri takip eden Sosyal İş Sendikası, kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybeden gazeteci Mustafa Sezek’in eşi olan ve Ezine Meslek Yüksekokulu’nda taşeron işçi iken işten çıkarılan Arzu Sezek’e, daha önce işten atılan işçiler ile birlikte bir taziye ziyareti gerçekleştirecek. Öte yandan Çevre Platformu ile bazı sivil toplum kuruluşları bugün saat 12.30 da bir basın açıklaması yaparak ÇOMÜ’ye tepki gösterecek.
 
“Yeni acılara yol açmamalı”
Gerekçe göstermeksizin işten atılan işçilerin mağdur olmasına yol açan üniversiteye bu durumu yakıştıramadıklarını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç,üniversitede yaşanan sorunun yeni acılara yol açmaması için mücadele edeceklerini ifade ederek; “Üniversitedeki çalışma ortamı ve koşullarının hazırlanma ve daha iyi olma süreci, Eğitim-Sen olarak yakından ilgilendiğimiz bir konu. Çünkü, eğitim sürecini sadece derse giren öğretim elemanı ve öğrencileri boyutunda düşünmüyoruz. Biz bu süreci, aynı zamanda bu sürecin bir parçası ve bileşeni olan çalışan arkadaşlarımız açısından da düşünüyoruz. O nedenle bizim bir parçamız ve bileşenimiz olan eğitim ve bilim çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar her aşamada bizim sorunumuz olacak ve bununla ilgilenmeye devam edeceğiz. Eğitim ve bilim çalışanımızın herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarılma süreci hem hukuki hem de insani olarak açıklanabilecek bir konu değil. O nedenle üniversite ortamına hem yakıştıramıyoruz hem de bu konunun yeni sıkıntılara, acılara ve sorunlara ortam oluşturmamasını istiyoruz. Bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bunun içine ölüm girdikten sonra da doğrusunu söylemek gerekirse, düşünceleri sağlıklı olarak ifade etmek de çok zor oluyor” dedi.
 
 
“Üniversiteler birliğinin kriterlerini açıklayacağız”
Üniversiteler birliğinin kriterlerini açıklayacaklarını ve daha sonra ÇOMÜ ile ilgili değerlendirmelere başlayacaklarını ifade eden Koç; “Çevre Platformu ile birlikte Salı günü 12.30 da basın açıklaması yapacağız. Devamında da hazırlığımız var. Özellikle üniversitenin ilkesini evrensel anlamda neye göre değerlendirmesi gerektiği ile ilgili uluslararası üniversiteler birliğinin kriterlerini açıklayacağız. Buradan hareket ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ilgili değerlendirmelere başlayacağız” diye konuştu.
 
 
Mağdur işçilerden Sezek ailesine taziye ziyareti
Sosyal-İş Sendikası Örgütlenme Dairesi Başkanı Hüseyin Kaşif ise, işten atılan işçilerin geçtiğimiz gün hayatını kaybeden gazete Mustafa Sezek2in ailesine taziye ziyareti gerçekleştireceğini ifade ederek; “ÇOMÜ’den işten atılan işçiler bir heyet şeklinde, yarın (bugün) toprağa verilen gazeteci Mustafa Sezek’in ailesine bizzat taziye ziyaretinde bulunacaklar. Ailenin bu duruma bakışı ve dolayısıyla işten atılma olayına sinirlenmesi sebebiyle gazetecinin vefatına belki tetikleyici bir sebep olabileceği mantığından hareketle bir taziye ziyareti düzenlenecek. Bu ziyarette aileden, yaşanan acı olayı kamuoyuna yansıtmamız için izin alacağız. Bununla ilgili eylemler yapmayı düşünüyoruz. Ancak bu taziye ziyareti eylemlerimizin belirleyici bir noktası olacak” dedi.
 
Tepkiler durmak bilmiyor
ÇOMÜ’de işten atılan işçilere verilen destek her geçen gün artar iken,ÇOMÜ yönetiminin duyarsızlığı aynı zamanda  tepki ve öfkenin de büyümesine yol açıyor.Gazeteci Mustafa Sezek’in kalp krizine yenik düşmesine neden olan   eşinin işten çıkarılması olayı  kamuoyundaki hassasiyeti artırdı.ÇOMÜ’de işten atılan işçiler kent  gündeminin birinci sırasına oturdu.Bugüne kadar yaşanılanlar ve kamuoyunun göstermiş olduğu tepkiye rağmen ÇOMÜ yönetiminin gelişmeleri görmemezlikten gelmesi vicdan sahibi emekten yana tüm kesimleri harekete geçirdi. Bugün saat 12.30`da Cumhuriyet Meydanı’nda kentin çeşitli sivil toplum üyelerinin bir araya gelerek “ÇOMÜ’yü göreve davet ediyoruz “başlığı ile yapacakları basın toplantısında bir kez daha atılan işçilerin geri alınması talebi yinelenecek. ÇOMÜ yönetiminin ısrar ile bu sesleri duymaması ileriki günlerde ÇOMÜ yönetimine karşı kentin geliştireceği tepkilerin artarak devam edeceğini gösteriyor.
 
Sivil toplum örgütlerinden çağrı
Bugün yapılacak basın açıklaması için” işten atılan işçilere destek büyüyor. Salı günü (bugün)12.30`da Cumhuriyet Meydanında Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tabipler Birliği (TTB)Çanakkale  Şubesi  ve Çanakkale Çevre Platformu ÇOMÜ’ de işten atılan işçiler için basın açıklaması yapacaklar.. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın sesine güç katalım. Cumhuriyet meydanında buluşalım. İşçiler kazanacak!” çağrısı yapıldı.
Paylaş